Timişoara: Elevii se întrec pe biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Verde pe Biciclete”, iniţiată de Fundaţia Bega, a ajuns la o nouă etapă.

Sâmbătă se va desfăşura finala concursului interşcolar „Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”. Acţiunea a început pe 17 februarie, cu o serie de întâlniri în liceele din Timişoara, cu dorinţa de a încuraja mersului pe bicicletă în rândul tinerilor. S-au purtat discuţii axate pe principalele măsuri de siguranţă de care trebuie să ţină cont participanţii la trafic. Aceste întâlniri au fost realizate cu sprijinul Serviciului Poliţiei Rutiere şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.


Beneficiarii acestor cursuri de educaţie rutieră au fost elevii Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Colegiului Naţional „Ana Aslan”, Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” şi Liceul Teoretic Socrates care a participat în colaborare cu Liceul Alimentar.

Fiecare şcoală participantă va fi reprezentată sâmbătă de către o echipă mixtă, compusă din şase elevi. Aceştia vor susţine o probă teoretică şi una practică. Competiţia va avea loc de ora 11.00, în parcarea Timco.

Campania „Verde pe Biciclete” a început în octombrie 2008, cu „Numărătoarea bicicletelor” la care s-au adunat pentru un recensământ toţi iubitorii mersului pe două roţi din Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite