Timişoara: Educaţie financiară pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi timişoreni reclamă la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor că băncile le-au mărit dobânzile la credite.

Avalanşa de disponibilizări din ultimii ani, motiv pentru care mai multe ONG-uri încearcă să facă educaţie financiară timişorenilor. Este şi cazul site-ului www.bugetulfamiliei.ro, unde mai mulţi experţi răspund întrebărilor celor aflaţi în dificultate. Spre exemplu, dacă cineva are un credit de plătit dar este concediat poate încerca să discute cu reprezentanţii băncii pentru a renegocia ratele. Experţii spun că în alte ţări acest lucru este normal şi poate fi abordat şi în România, deşi până în prezent cazurile sunt foarte rare.

Atenţie la contracte

Timişorenii sunt sfătuiţi să fie cu ochii în patru dacă semnează un contract, pentru a observa unele elemente care le-ar putea face mai apoi probleme. Toţi cei care nu înţeleg clauzele din contractele pe care se pregătesc să le semneze ar trebui să discute cu cineva care să le poată explica terminologia. Experţii mai spun că, de cele mai multe ori, timişorenii le cer ajutorul abia după ce au păţit-o, şi nu pentru a înţelege documentele pe care le semnează.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite