Timişoara: Disputa detectivilor de note

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii, părinţii şi profesorii au păreri diferite despre de urmărirea elevilor cu acordul părinţilor. Articolul „Detectivi pe urmele chiulangiilor", publicat de „Adevăul” a stârnit discuţii aprinse în rândul cititorilor. Unii au ridicat chiar problema hărţuirii elevilor.

Părinţii care nu au timp să treacă pe la şcoală pentru a vedea situaţia copiilor şi nu au încredere în odrasle, pot să afle oricând ce note sau absenţe au copiii lor. Informaţiile pot fi obţinute de la o firmă specializată în urmărirea notelor şi absenţelor.  Copiii sunt supravegheaţi pe baza unui contract încheiat în trei exemplare între firmă, părinţi şi diriginte, fără ca elevii să bănuiască ceva. În baza acestuia, „detectivul de note” poate să meargă oricând la şcoală şi să stea de vorbă cu dirigintele. „Pe lângă note şi absenţe, părinţii mai primesc prin e-mail sau sms, informaţii legate de şedinţele cu părinţii sau alte probleme transmise de diriginte”, a spus managerul firmei, Sergiu Budău.

Ofertă de sfârşit de an
Preţul informaţiilor oferite de „detectivii” de note diferă în funcţie de periodicitate. Pentru o situaţie primită săptămânal, părinţii trebuie să plătească 54 de lei pe lună. „Cei care se înscriu acum în program beneficiază de gratuitate până la sfârşitul anului şcolar”, a mai spus Sergiu Budău. Adolescenţii sunt nemulţumiţi de apariţia detectivilor de note. „Din punctul de vedere al părinţilor poate că este o idee bună, dar pentru noi nu este OK deloc”, a spus Cristian Lazăr, elev în clasa a XII-a. „Este atât în avantajul nostru, cât şi al părinţilor”, a spus Mirela Medveşan, profesoară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite