Timişoara: Demolarea garajelor va închide micile afaceri ilegale (SONDAJ + GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de locuri de parcare sunt ocupate pentru că garajele sunt folosite ca depozite sau ateliere, iar maşinile sunt ţinute afară.

Citiţi pe aceeaşi temă:
Soluţia parcărilor: garaje şi spaţii verzi
Demolarea garajelor, soluţie pentru parcări
Dispută pe demolarea garajelor dintre blocuri
Demolarea garajelor stârneşte controverse
Dezbatere pe tema demolării garajelor dintre blocuri
Demolarea garajelor a stârnit noi controverse
Garajele legale pot fi demolate cu despăgubiri
Bateriile de garaje, cutii urâte pentru maşini frumoase
Demolarea garajelor susţinută de autorităţi

Problema locurilor de parcare este una dintre cele mai arzătoare din oraş. Pe lângă stresul şi timpul pierdut în găsirea unui loc de parcare, problema atrage după sine şi situaţii mult mai grave, ducând chiar la conflicte între vecini. „Am venit o dată cu maşina unui prieten acasă şi am parcat-o pe un loc găsit. Dimineaţa am găsit-o cu roţile dezumflate. O stradă mai încolo s-au tăiat chiar cauciucuri”, a spus Victor Şiclovan, un locatar din zona Girocului. La toate acestea se adaugă situaţiile în care proprietarii de garaje îşi parchează maşinile afară, în timp ce folosesc garajul pentru alte destinaţii. „Sunt vecini care îşi ţin mobila veche în garaj pentru că <>. Alţii au mici afaceri”, a mai spus Şiclovan.

Fabrică, xerox sau magazin în garaj

Micile afaceri dintre blocuri sunt profitabile şi pe timp de criză. Tudor a semnalat pe www.adevarul.ro o situaţie de pe strada Azuga, unde mai mulţi proprietari de garaje  folosesc spaţiile acestea pentru alte destinaţii. Garajele erau ieri închise, dar imaginile de la faţa locului sunt grăitoare. Câteva străzi mai încolo, pe strada Mureş, numărul 125, Vasile Gheorghe îşi repara una din biciclete în garajul în care ţinea murăturile şi alte lucruri. „Eu îmi ţin maşina aici. Nu sunt de acord să fie demolate”, a susţinut bărbatul. Potrivit reprezentanţilor primăriei, folosirea garajelor pentru alte destinaţii decât parcare este ilegală. „Dacă avem reclamaţii, acţionăm în instanţă pentru demolare”, a spus şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. Primăria a dat în judecată pentru demolare un singur proprietar de garaj pentru astfel de abateri.

Spune Consiliului Local ce opinie ai!

Redacţia Adevărul Holding din Timişoara va transmite părerile legate de demolarea garajelor către consilierii locali. Sunteţi invitat să vă exprimaţi poziţia pe www.adevarul.ro, secţiunea dedicată oraşului Timişoara, sau la sediul Adevărul Holding Timişoara, de pe strada Mercy, numărul 3. Toate mesajele transmise de dumneavoastră vor fi prezentate Consiliului Local.

8.000
de garaje sunt construite pe spaţiul public în Timişoara

Mesaje pe www.adevarul.ro:
 
Adi Timişoara
Eu locuiesc în Plavaţ 2 şi cred că trebuie dărâmate toate cu orice preţ. În loc de garaje ar intra un număr dublu de maşini. La intrarea între blocuri se poate pune o barieră şi toţi locatarii să aibă telecomandă la barieră.

Sorin
Sunt unul dintre proprietarii de garaje de pe strada Holdelor. Ţin să menţionez că absolute toate garajele de aici sunt construite cu autorizaţie şi cu impozitele plătite la zi. Locuiesc aici de 22 de ani şi ştiu foarte bine cum arăta zona înainte.

Dumitru Bregan

Garajele alea nu mai sunt actuale, trebuie într-adevar demolate. Sigur că aceia care le deţin sunt supăraţi şi îşi apără dreptul. Ei trebuie să înţeleagă că sunt pe domeniul public şi problema parcărilor trebuie cumva rezolvată pentru că e gravă.

Ex-timişorean
Sunt plecat de nouă ani în Germania. Am avut şi eu garaj în Timişoara. Am umblat după o grămadă de avize, m-am împrumutat şi am început construcţia. La 2-3 zile după ce am terminat a venit alt „meseriaş” care pur şi simplu s-a lipit de mine fără să aibă vreo autorizaţie. Şi aici în Stuttgart e criză de locuri de parcare. Caut 10-15 minute un loc.

Mihai Popescu
Cred că demolarea garajelor este o soluţie decentă pentru rezolvarea atât a locurilor de parcare cât şi a esteticii cartierelor. Bateriile de garaje arată foarte rău, mai ales cele de tablă, strică tot aspectul cartierelor.

Timişorean

Au venit alţii de prin alte oraşe şi acum fac gălăgie ca să demoleze garajele timişorenilor. Să plece la ei acasă dacă nu le convine. Eu nu sunt de accord. Cel mult se poate să mărească taxa de concesiune. Dacă sunt urâte să ne spună primăria cum să le facem să fie frumoase.

Tudor
Pe strada Azugan numărul 1 este un proprietar care are într-o baterie de garaj, patru garaje unul lângă altul şi a săpat în subsol la două 2 sau 3 dintre ele încă două garaje ca adâncime. Vizavi de el, în două garaje se fabrică mobilă, lângă este un atelier auto, un bişniţar cu pufuleţi, iar în alt garaj este un service de frigidere.

Victor
Toate discuţiile (părerea mea) pornesc de la invidie şi frustrări. Şi eu caut 5-10 minute un loc de parcare, dar nu-I înţeleg pe cei care nu sunt mulţumiţi cu locul de parcare. Ei vor dacă se poate direct sub geam sau în uşa blocului. Şi dacă o să le demoleze, primăria nu o să facă nimic.

Aşteptăm sesizările şi la redacţie

Vă aşteptăm şi la sediul redacţiei noastre, de pe de pe strada Mercy, numărul 3, între orele 07.00 - 23.00, în orice zi a săptămânii. Un redactor va discuta cu dumneavoastra pentru a verifica problema sesizată.

Ne mai puteţi contacta la numerele de telefon: 0372.713.806 sau 0372.713.807.

Sediul redacţiei pe harta oraşului: CLICK AICI

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite