Timişoara: Curtea de Apel a trimis spre rejudecare dosarul arestării hackerilor bănăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la instanţa regională au stabilit că procurorii DIICOT şi judecătorii de la Tribunalul Caraş Severin nu au respectat procedurile.

Ştefan Stancu şi Liviu Coşe, doi tineri acuzaţi că sunt implicaţi într-o reţea de piraterie informatică, au fost lăsaţi fără mandate de arestare, aseară, de către magistraţii Curţii de Apel Timişoara. Judecătorii au fost nevoiţi să ia această măsură din cauza unei greşeli comisă de colegii lor de la Tribunalul Caraş Severin. Aceştia au uitat să emită citaţiile pentru cei propuşi la arestare preventivă.

Dosare trimise spre rejudecare
„Curtea de Apel a retrimis spre judecare cauza către Tribunalul Caraş-Severin care va trebui să refacă procedura de citare conform articolului 197, aliniatul 2, din Codul de procedură penală”, a declarat judecătorul Daniela Deteşan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin.

Viciu de procedură
„Este un viciu de procedură. Nu este legal ca ei să nu fie citaţi de instanţă”, a declarat avocatul Florin Kovacs. Timp de 12 zile tinerii au avut pe numele lor mandate de arestare şi chiar au fost daţi în urmărire generală de poliţişti. Între timp, magistraţii au realizat că este vorba despre o eroare. Ştefan Stancu, unul dintre tinerii care a aflat că a fost arestat, a fost găsit de către poliţişti la Craiova. El susţine că nu ştie cum a ajuns să fie implicat în reţeaua de hackeri, care au reuşit să fure din conturile bancare ale unor cetăţeni italieni şi germani peste 300.000 de euro. Stancu a mai spus că nu a auzit de tinerii care au fost arestaţi, iar aceştia au susţinut în faţa judecătorilor că nu l-au văzut niciodată.  Cei arestaţi au cerut şi în instanţă să fie judecaţi în stare de libertate, acum dorinţa li s-a îndeplinit printr-un banal viciu de procedură.

Judecători uituci
Celălalt tânăr rămas fără mandat de arestare, Liviu Coşe, apare în convorbirile telefonice ale membrilor reţelei, interceptate de SRI, însă susţine că nu are legătură cu furturile din conturi.  „Şi în cazul celorlaţi şase tineri din reţea, judecătorii au uitat să redacteze minuta la mandatele de arestare”, a mai spus avocatul Florin Kovacs.

Unul dintre tinerii acuzaţi că sunt implicaţi în acest caz de piraterie informatică, în care victime sunt şi filiale bancare ale căror site-uri au fost clonate, este chiar fiul directoarei filialei Caransebeş a CBR.

„Curtea de Apel a retrimis spre judecare cauza către Tribunalul Caraş-Severin”,  Daniela Deteşan, purtător de cuvânt, Tribunalul Caraş-Severin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite