Timişoara: Criza nu se vede în Insulele Seychelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de turism deschis şi azi la Iulius Mall vine cu oferte rezonabile, dar şi cu variante scumpe. Printre destinaţiile de lux pe care le aleg bănăţenii se numără Japonia, Thailanda sau Maldive.

Insulele Seychelles, denumite şi „bijuteriile Oceanului Indian”, sunt prezentate de cele mai multe ori drept nişte locuri uimitoare, zugrăvite în albastru şi verde. Jamaica, în schimb, este patria romului, a muzicii reggae şi a plajelor nesfârşite, desprinse din mijlocul pădurilor tropicale. Cuba înseamnă dansuri pline de ritm şi un trabuc fumat la umbra unui palmier.
Pentru bănăţeni însă toate aceste destinaţii exotice nu înseamnă mare lucru, pentru că romul sau ţigările de foi pot fi uşor înlocuite cu destinaţii mai ieftine în Turcia sau Grecia. Chiar dacă suntem în plină criză şi multe firme disponibilizează în masă în Banat, unele agenţii de turism vin cu oferte neobişnuite, destinaţii de lux, croaziere extravagante şi hoteluri cu foarte multe stele. Cumpărătorii nu se înghesuie să plece cu primul avion spre un arhipelag aflat în cealaltă parte a Pământului, dar îşi permit, din când în când, o vizită în Tahiti sau în Malaezia.

Turism extravagant
Un târg de turism şi agrement aflat la a patra ediţie s-a deschis ieri la Timişoara, iar cei care sunt interesaţi de o vacanţă, fie ea una de lux sau pentru un buzunar obişnuit, pot să viziteze târgul până duminică. La eveniment nu au venit doar agenţiile din Timişoara, ci şi firme din Ungaria. Una dintre surprizele târgului este un complex acvatic renumit din Budapesta, dar şi un hotel de fiţe care îi tentează pe români peste graniţă cu diverse promoţii.
„Cei mai bogaţi clienţi îşi fac singuri programul de vacanţă, nu apelează mereu la noi, dar sunt şi timişoreni care îşi permit croaziere mai scumpe. Din oferta noastră, cea mai scumpă variantă este în Antalya. Camerele din hoteluri de şase stele pot costa şi 1.000 de euro pe zi. Vilele luxoase pot ajunge şi la 4.000 de euro pe zi”, a declarat Corina Buligă, purtătoare de cuvânt a unei agenţii de turism din Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite