Timişoara: Criza a lovit şi în romii plecaţi la cerşit în Franţa (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii plecaţi la cerşit în Franţa au fost ajunşi si ei de criză.

Criza i-a ajuns şi pe romii plecaţi la cerşit în Franţa. Încasările lor au scăzut drastic, iar 160 dintre ei s-au întors resemnaţi, ieri, pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara.

„N-am adus decât ţoalele, de la second hand. E sărăcie, nu mai aruncă cu euro după noi pe stradă. Acuş ajung franţujii cu noi în corturi. Îi mănâncă falimentu”, a spus Nicolae Cordan, care însă a avut bani să-şi îmbarce nevasta, trei fiice şi patru nepoţi într-un microbuz închiriat la negru. Fiecare a primit 300 de euro pentru a se întoarce în ţară şi 100 de euro pentru fiecare copil din partea statului francez.

Salamul, orezul sau merele sunt alimente care s-au strecurat şi ele în sacoşele de rafie ale romilor. Florile „de Franţa” au fost şi ele aduse la Timişoara de femeile rome dornice să-şi aranjeze terasele după tendinţele văzut în Marsillia. Cei mai tineri dintre romi au renunţat la mâncare ca să aibă loc în geamantane de haine noi, cumpărate din bazarurile franţuzeşti. Cadourile aduse celor dragi de Paşte sunt însă modeste, pentru că banii făcuţi în Franţa au fost sub aşteptări.

„Nu ne-a mers bine deloc, nu ne-am găsit de lucru pentru că nu ştim limba, aşa că ne-am întors acasă”, a spus o tânără romă, originară din Deva. „Am fost nevoită să cerşesc ca să avem ce mânca, dar nu am câştigat mai mult de cinci euro pe zi”, a adăugat aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite