Timişoara: Consilierii au votat bugetul de criză al capitalei Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o oră de dezbateri consilierii locali au aprobat bugetul pe acest an care este de aproximativ 874 de milioane de lei.

Bugetul Timişoarei din acest an este aproximatv acelaşi cu cel de anul trecut, dacă se calculează în lei. Din cauza deprecierii leului, lucrările care se pot face din aceşti bani sunt însă mult mai puţine decât anul trecut. Spre exemplu, dacă anul trecut erau alocate pentru lucrări la drumuri 15 milioane de euro, în acest an investiţiile în drumuri au scăzut la jumătate.

Discuţii contradictorii

Împărţirea banilor a stârnit dialoguri aprinse în plenul de astăzi. Cele mai multe discuţii s-au dus între primarul Gheorghe Ciuhandu şi consilierul local Ovidiu Ciuhandu. Acesta din urmă a considerat că în proiectul de buget sunt incluse prea multe studii de fezabilitate şi a cerut un amendament. „Sunt studii de fezabilitate pentru extinderea liniilor de tramvai în afara oraşului, pentru staţie intermodală sau pentru un nou depou de tramvaie. Este clar că în contextul crizei nu se pot face aceste lucrări în acest an”, a spus Ovidiu Ciuhandu. În acest sens, Ovidiu Ciuhandu a propus ca banii alocaţi acestor studii să fie destinaţi reparaţiilor la drumuri. „Am mai aprobat studii de fezabilitate şi în 2004 pentru diferite pasaje care nu s-au realizat nici acum”, a mai spus Ovidiu Ciuhandu.

Vor să consume banii pentru studii

De partea cealaltă reprezentanţii Primăriei, cei care au realizat proiectul de buget, spun că aceste studii trebuie făcute. „Timişoara trebuie să atragă cele 70 de milioane de euro, iar pentru asta trebuie să facem studii şi proiecte”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Potrivit şefului Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Timişoara, Aura June, recunoaşte că bugetul este unul de criză şi primăria a redus la minimum dotările. „Am păstrat doar dotările strict necesare. Restul investiţiilor sunt lucrări şi studii pentru că doar aşa putem atrage banii europeni”, a spus Aura Junie. Consilierii au respins amendamentul propus de Ovidiu Ciuhandu şi au menţinut studiile de fezabilitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite