Timişoara: Concurs de miss pentru căţei cu pedigree şi fiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de câini de rasă din ţară şi din străinătate îşi petrec weekendul la Muzeul Satului.

Atent îngrijite şi dresate, patrupedele au venit la Timişoara din Ungaria, Germania sau Spania, pentru a se întrece în frumuseţe şi isteţime cu exemplarele de rasă crescute în capitala Banatului. Pauzele dintre probele de concurs le-au dat căţeilor prilejul de a se împrieteni, în timp ce stăpânii le aranjau cu grijă coafurile speciale. „Canişa mea are propriul ritual de frumuseţe, dar are mare nevoie şi să socializeze”, a spus Lavinia Buda, înainte de a intra în concurs alături de câinele său, deja obişnuit cu competiţiile canine.


Stil de câine


Printre zecile de cuşti şi căţei şi-au făcut loc şi stiliştii specializaţi în asigurarea frumuseţii canine.
„De 14 ani aranjez câinii pentru ca blana lor să arate impecabil”, a spus stilistul Luminiţa Târnăvean. Cei care au ales să-şi coafeze singuri patrupedele au venit pregătiţi cu truse complete, din care nu au lipsit lacul fixativ şi spray-ul care asigură strălucirea. Coafura perfectă le-a dat patrupedelor încredere în propria frumuseţe, astfel că odată intrate în concurs, acestea au uitat de toate emoţiile împrumutate de la stăpânii lor.


„Avem în competiţie şi începători, şi campioni deja consacraţi”, a spus Adriana Bere, membru al Asociaţiei Chinologice Timiş.  „În prima etapă se alege cel mai frumos exemplar din fiecare rasă, apoi cel mai frumos câine din toată competiţia”, a adăugat aceasta. Expoziţiile canine găzduite de Muzeul Banatului din Timişoara continuă până mâine la ora 16.00.

Înnebuniţi după câini


Expoziţia s-a bucurat de o mare popularitate încă de la primele ore ale dimineţii, când timişorenii au profitat de vremea frumoasă şi au venit la Muzeul Satului ca să admire cele 127 de rase canine, care au venit la Timişoara din 15 ţări. „Avem în spate mai mult de 20 de ediţii de expoziţii canine organizate de noi”, a spus Daniela Radu, preşedintele Asociaţiei Chinologice Timiş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite