Timişoara: Concediaţi fără avertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna mai a început pesimist pentru angajaţii companiei Flextronics din Timişoara.

 Fără niciun preaviz, 135 de salariaţi au fost anunţaţi ieri dimineaţă că trebuie să părăsească firma în care au lucrat ani la rând. „În această tranşă de disponibilizări, începută luni, s-a renunţat şi la angajaţii indirecţi, adică la tehnicieni şi ingineri”, a spus Lucian Malea, reprezentantul sindicaliştilor din companie.

„Unii angajaţi au aflat de la ora 05.00 dimineaţa că nu îşi mai pot păstra actualele locuri de muncă”, a adăugat acesta. Veştile proaste au circulat în companie întreaga zi, întrucât echipele au aflat una câte una că sunt puse pe liber. „Ne chemau câte doi-trei ca să ne anunţe că ne dau afară, ca să nu creeze panică”, a spus unul dintre foştii salariaţi de la Flextronics. Criteriile după care s-au făcut disponibilizările sunt necunoscute foştilor angajaţi. „Am lucrat aici timp de zece ani, iar luni dimineaţă mi-au spus că sunt dat afară”, a spus unul din tehnicienii disponibilizaţi ieri la Flextronics.

Le dau şi oferte la alte firme

„După ce ne-am dedicat zilele şi nopţile muncii, managerii ne dau afară fără să ţină cont de nimic”, a adăugat acesta. Timp de 30 de zile, disponibilizaţii se află în preaviz şi îşi vor primi salariul, după care, în funcţie de vechimea în companie, vor mai primi două-trei salarii compensatorii.

În dosarele primite în ultima zi de lucru, compania le-a pus oamenilor şi o listă de firme care activează în acelaşi domeniu de activitate. Planul de disponibilizări de la Flextronics include 720 de persoane, care vor fi date afară până în luna iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite