Timişoara: Compania Petrom a fost amendată cu 20.000 de lei pentru poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Mediu a sancţionat firma pentru scurgerile de ţiţei care au afectat un canal de irigaţii din localitatea Lovrin.

Sucursala Timişoara a firmei Petrom a fost amendată cu 20.000 de lei, astăzi, pentru o conductă fisurată din care s-a scurs ţiţei timp de câteva zile pe un câmp din Lovrin. Poluarea a fost observată luni seara şi a fost semnalată chiar de către angajaţii Petrom.

„Este o conductă care face legătura între Lovrin şi Satchinez, din care s-a scurs apă, ţiţei şi condens produs de sonde. Canalul a fost poluat pe o lungime de 100 de metri şi o lăţime de 2-3 metri. Este vorba despre o suprafaţă de 300 de metri pătraţi”, a spus Marian Eperieş, comisarul şef al Gărzii de Mediu Timiş. C

onducta era ruginită şi a fost fisurată din cauza presiunii de transport. „În apă au fost împrăştiate materiale absorbante şi enzime care distrug produsele petroliere, chiar de către angajaţii Petrom”, a spus secretarul Primăriei Lovrin, Ioan Toţa. Mai mulţi oameni care au culturi agricole în zonă s-au plâns că poluarea o să le afecteze afacerile. Ei urmează să-şi calculeze prejudiciul şi să acţioneze în judecată Petrom, în caz că se dovedeşte că poluarea le-a afectat culturile.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite