Timişoara: Caravana filmelor a ajuns în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Caravana filmelor” a început turul oraşelor româneşti, încărcată cu opt filme autohtone şi zece pelicule străine.

„Caravana filmelor” este un proiect prin care 18 filme româneşti sau străine, premiere sau avanpremiere, premiate sau doar prezentate la festivaluri, fac înconjurul a 16 oraşe româneşti.

Mâine, febra vizionării aterizează în Timişoara, în sala filarmonicii şi aduce cu ea patru din cele 18 filme propuse publicului. În prima zi a proiecţilor, de la ora 18.30, va rula filmul românesc „Nuntă mută”, în regia lui Horaţiu Mălăele. Ţăranii cinici sau cu umor fac parte din picanteriile acestui film rural. De la ora 21.00 va rula filmul „Faimă şi bani” (Delirious). O comedie tipic americană ce urmăreşte visele naive a doi bărbaţi, unul fotograf, iar altul un tânăr de pe străzi.

„Vrem să promovăm atât filme româneşti cât şi filme străine. Dorim să fie o atmosferă tipică de festival de film”, a spus Ramona Sârbu, reprezentant al organizatorilor. Proiectul este iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

Dramă şi şantaj feminin

Cea de-a doua zi va respecta locaţia şi programul temporal al primei zile de rulare, dar va aduce în faţa spectatorilor două filme cu câte un ingredient deosebit. Primul film care va rula, „Katalina Varga”, se prezintă cinefililor sub forma de avanpremieră. Acesta va însemna 84 de minute de dramă şi şantaj feminin. Cel de-al doilea film, „Pescuit sportiv”, este filmat în aşa fel încât spectatorul are impresia că este martor la acţiune. Intrarea costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi studenţi, la fiecare film.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite