Timişoara: Campanie antiscuipat şi antimucuri pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Studenţilor Europeni de la Timişoara a pus gând rău nesimţiţilor urbani.

Proiectul intitulat „Duşmanii trotuarului” se va desfăşura între 13-15 mai şi are ca scop informarea şi educarea tinerilor în legătură cu efectele nocive ale scuipării, aruncării pe jos a mucurilor de ţigară şi a gumei de mestecat.

„Prin acest proiect urmărim să informăm şi să conştientizăm, în principal, tinerii între 16-35 de ani pe această temă şi să atragem atenţia autorităţilor asupra lipsei locurilor special amenajate pentru depozitarea acestor deşeuri foarte răspândite”, a declarat Gabriel Veleanu, coordonatorul proiectului „Duşmanii trotuarului”.

Problema de la care a pornit acest proiect este atitudinea necivilizată a cetăţenilor, manifestată prin aruncarea pe trotuare şi în alte locuri publice a mucurilor de ţigară şi a gumei de mestecat şi nepăsarea acestora faţă de efectele negative asupra spaţiului public şi asupra propriei imagini.

Sfaturi civilizate

Se vor amplasa panouri cu diferite imagini în Piaţa Unirii şi Complexul Studenţesc, pe care trecătorul le va folosi ca alternativă în depozitarea chiştoacelor de ţigară şi a gumei de mestecat, într-un mod civilizat şi creativ. „În holul Universităţii de Vest va fi amplasat un stand special, unde studenţii vor primi informaţii precise despre efectele poluante”, a mai declarat Veleanu.

Piese de teatru antiscuipat

Tot la universitate vor rula proiecţii video, care vor ilustra într-un mod sugestiv aspectele negative ale depozitării incorecte a acestor tipuri de deşeuri. În colaborare cu Teatrul  de Garaj şi Curte „Auăleu” şi Teatrul Thespis se vor pune în scenă piese de teatru interactiv. În ultima zi a proiectului, în data de 15 mai, se va realiza o expoziţie de fotografie în holul Universităţii de Vest cu imagini sugestive din zonele vizate. Asociaţia Studenţilor Europeni este una dintre cele mai mari organizaţii studenţeşti din Europa, numărând astăzi peste 250 de filiale în oraşe universitare din 40 de ţări europene.

AEGEE promovează o Europă unită, toleranţa, multiculturalitatea şi mobilitatea printre studenţi. AEGEE Timişoara este o filială a AEGEE Europe încă din 1994. Ultimul proiect al timişorenilor s-a numit „Împreună de Crăciun“, în cadrul căruia s-au strâns bani pentru copiii defavorizaţi.


13 Mai este ziua în care începe proiectul intitulat „Duşmanii trotuarului”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite