Timişoara: Câinii hiperactivi pot fi dresaţi la psiho-pet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un specialist rezolvă problemele pe care le au animalele din cauza răsfăţului excesiv. Patrupedele care latră prea mult, sar pe stăpâni, rod papucii ori se urcă pe dulap pot fi educate la psiholog.

Iubitorii de animale nu ştiu ce au de făcut în majoritatea situaţiilor în care câinele lor se comportă ciudat. În unele cazuri, stăpânii suferă doar din punctul de vedere al confortului, însă, dacă nu intervine un specialist, se poate ajunge şi la eutanasierea câinelui. Cele mai frecvente cazuri de deviaţii de comportament la câini sunt legate de lătratul excesiv, agresivitate faţă de alţi câini, rosul mobilei şi al bunurilor din casă, săritul pe stăpân sau pe străini. Sebastian Trenka, unul dintre membrii fondatori ai Clubului Naţional de Dresaj, a găsit leac pentru câinii cu deviaţie de comportament.
„Problemele de comportament sunt de fapt manifestări normale ale câinilor în situaţiile respective. Rezolvarea e foarte simplă de multe ori, însă rămâne o problemă. Stăpânul trebuie dresat, nu câinele. Noi trebuie să învăţăm limba câinilor şi să comunicăm cu ei pe limba lor”, a declarat Sebastian Trenka. Durata unui tratament de psiho-pet depinde de câine, de rasă şi de stăpân. O şedinţă de consultanţă costă 50 lei, iar în majoritatea cazurilor aceasta se efecuează la domiciliul stăpânului.
„Mulţi vor să se rezolva problema în două săptămâni. Sunt cazuri la care am lucrat şi doi ani. Dar e foarte important ca dresajul să fie făcut apoi şi de stăpân”, a mai spus specialistul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite