Timişoara: Bugetul judeţului Timiş a fost aprobat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Timiş (CJT) s-a întrunit astăzi şi a votat bugetul pe 2009. Judeţul dispune de 72 de milioane de euro.

Bugetul propriu al judeţului Timiş pe 2009 este de aproape 310 milioane de lei, la care se adaugă un credit de aproximativ 100 de milioane pentru cofinanţarea proiectelor. Cei mai mulţi bani merg în acest an pentru deponeul ecologic, continuarea lucrărilor la corpul de clădire al Palatului Administrativ şi reabilitarea unor drumuri judeţene. Pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Palatului Administrativ, plenul CJT a aprobat o sumă de 7.5 milioane de lei.

De asemenea, pentru cofinanţarea lucrărilor la drumurile judeţene Buziaş-Lugoj, Periam-Saravale-Sânnicolau Mare şi centura de ocolire a oraşului Buziaş s-au alocat peste 20 de milioane de lei. Aceste drumuri se vor realiza din fonduri europene, însă până la venirea fondurilor comunitare, lucrările trebuie începute din banii proprii ai Consiliului Judeţean.

Pentru începerea lucrărilor la deponeul de la Ghizela, consilierii judeţeni au aprobat peste 21 de milioane de lei. Tot astăzi, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a anunţat că a fost aprobat caietul de sarcini pentru licitaţia de la deponeu. „La sfârşitul săptămânii viitoare poate începe depunerea ofertelor, iar la sfârşitul lunii aprilie vor fi deschise plicurile cu oferte”, a spus Constantin Ostaficiuc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite