Timişoara: Bebeluşi acvatici (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşii timişoreni merg pe sub apă relaxaţi şi siguri pe ei, ca adevăraţii scufundători.

Obişnuiţi cu apa de la primele săptămâni de viaţă, micuţii parcurg fără nicio problemă, pe sub apă, o lăţime de bazin.
Au venit la înot alături de părinţi, treptat au învăţat să-şi coordoneze mişcările, iar acum abia se lasă scoşi din apă. „O aduc pe fiica mea la înot de când avea şase săptămâni şi este evident cât de mult îi place să înoate”, a spus Aneta Molnar, mama lui Noemi, o fetiţă de un an şi zece luni care deţine recordul la înot pe sub apă în grupul de copii care vin săptămânal la orele ţinute de medicul Ioana Vârtosu.

„Am văzut că în Germania copiii fac înot de la vârste tot mai mici, aşa că m-am gândit să o aduc pe Noemi la bazin cât mai devreme”, a mai spus Aneta Molnar, timişoreancă a cărei fiică s-a născut în apă. „Avem copii între patru luni şi doi ani care vin la înot şi învaţă să-şi coordoneze mişcările şi să socializeze”, a spus medicul Ioana Vârtosu. Un alt beneficiu al micuţilor pasionaţi de înot este că prin acest sport îşi întăresc sistemul imunitar.

„Bebeluşii care fac înot sunt mult mai relaxaţi şi învaţă să comunice mult mai bine cu părinţii care îi însoţesc la bazin”, a explicat Ioana Vârtosu. „O văd pe Noemi că este altfel, e relaxată şi îi place la nebunie să înoate”, a spus tânăra mămică Aneta Molnar. „Cred că se simte la fel de bine ca în burtică”, a adăugat aceasta.

Mai multe amănunte mâine în Click!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite