Timişoara: Bateriile de garaje, cutii urâte pentru maşini frumoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni importanţi ai administraţiei locale susţin înlocuirea garajelor cu parcări supraetajate. Ziarul „Adevărul” continuă dezbaterea pe marginea demolării sau menţinerii garajelor.

Citiţi pe aceeaşi temă:

Soluţia parcărilor: garaje şi spaţii verzi
Demolarea garajelor, soluţie pentru parcări
Dispută pe demolarea garajelor dintre blocuri
Demolarea garajelor stârneşte controverse
Dezbatere pe tema demolării garajelor dintre blocuri
Demolarea garajelor a stârnit noi controverse

Dintr-un proiect imposibil de pus în practică, demolarea garajelor pare un proiect din ce în ce mai accesibil. Chiar dacă aleşii locali nu au fost radicali şi au spus că pot fi demolate doar garajele ilegale, surse din administraţia locală spun că bateriile de garaje nu mai sunt de actualitate şi viitorul stă în înlocuirea sau măcar vopsirea lor într-o singură culoare. „Bateriile de garaje sunt cutii urâte pentru maşini frumoase”, a spus unul dintre funcţionarii publici din primărie. În acelaşi timp, mai mulţi avocaţi timişoreni spun că garajele ilegale pot fi demolate foarte simplu, iar cele construite legal prin despăgubiri. „Dacă primăria oferă alt loc de parcare identic sau construieşte locuri de parcare nu ar trebui să fie nicio greutate în demolare”, a spus avocatul timişorean Ciprian Matei. Acelaşi lucru este susţinut şi de avocatul Florin Kovacs. „În momentul în care sunt despăgubiţi proprietarii şi garajele legale pot fi demolate”, a spus Kovacs. Timişorenii reacţionează în funcţie de interes, cei care au garaj le vor în continuare, ceilalţi nu.

Reacţii pe www.adevarul.ro


„Eu sunt proprietar de garaj legal şi voi susţine nedemolarea lor. L-am cumpărat în urmă cu trei ani cu 4.000 de euro”, Teo

„Terenul pe care este construit garajul este domeniu public. Dacă e aşa, e proprietate publică şi destinaţia lui e să fie folosit de public”, Augustin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite