Timişoara: Bătaie pe un loc în Armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Timiş sunt scoase la concurs 10 locuri, dar tinerii din judeţ pot să se angajeze oriunde în ţară pe unul din cele 1.500 de locuri disponibile.

Tinerii se înghesuie să prindă un post de soldat gradat voluntar în Armată. La jumătatea perioadei de înscriere sunt deja şapte candidaţi pe un singur loc. Alţi 250 de tineri s-au interesat de condiţiile de angajare. Perioada de înscriere se încheie în 24 aprilie. În Timiş sunt 10 locuri disponibile, iar în toată ţara 1.500. Salariul pentru un soldat gradat voluntar începător este de aproximativ 1.200 de lei. La aceşti bani se adaugă aproximativ 50 % din salariu pentru plata chiriei pentru tinerii care sunt de la o distanţă mai mare de 30 de kilometri de unitatea militară la care activează.

Viitori soldaţi, maximum 26 de ani

Condiţiile de participare la concursul de angajare în armată nu sunt dure deloc. „Tânărul care vrea să se angajeze trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 22 şi 26 de ani, să aibă cetăţenie română, să fie apt din punct de vedere medical şi să nu aibă antecedente penale”, a spus purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Zonal, Sorin Ionescu. De asemenea, tinerii militari nu au voie să fie administratori de firmă sau membri de partid. Angajarea se face pe bază de concurs.

Nu trebuie şcoală multă

Din punct de vedere al studiilor, tinerii trebuie să aibă cel puţin 10 clase. Cei cu studii superioare au însă şanse mai mari de a creşte în grad. „Soldaţii gradaţi voluntari sunt principala sursă de formare a subofiţerilor, iar cei cu studii superioare pot opta pentru avansare”, a mai spus Ionescu. Angajarea se face pe bază de test psihologic prin care se urmăreşte coeficientul de inteligenţă al candidatului şi personalitatea sa. Probele sportive sunt eliminatorii.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite