Timisoara: Băncile sunt sparte mai uşor decât maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uşa unei agenţii Otp Bank a fost ruptă în 15 secunde pe acelaşi bulevard cu sediul poliţiei.

Băncile de cartier şi casele de schimb valutar sunt vulnerabile chiar şi în faţa hoţilor care rup uşile şi fug.

Tupeul hoţilor din Timişoara nu mai cunoaşte limite. Doi spărgători au jefuit, duminică dimineaţa, sucursala Otp Bank aflată pe bulevardul Iuliu Maniu, la doar 500 de metri de Secţia 3 de Poliţie.

Laptopuri ispititoare

Zona este împânzită de camere de supraveghere, pentru că există patru sucursale ale unor bănci şi mai multe bancomate, însă hoţii nu au fost intimidaţi. Ei au rupt pur şi simplu uşa de termopan de la intrare. Spărgătorii au fost „momiţi” chiar de angajaţii băncii, care au lăsat pe birouri două laptopuri, ce se vedeau din stradă. Poliţiştii spun că atacul a fost spontan, iar spărgătorii au dispărut în 15 secunde. În bancă nu erau bani, însă hoţii şi-au riscat libertatea pentru o pradă de 3.000 de lei, cu toate că pe bulevardul respectiv trec echipaje de poliţie la fiecare zece minute.

Agenţii firmei de pază plătită să intervină la declanşarea alarmei au ajuns după şase minute. „Banca e protejată de o uşă de termopan, plus alarma. Nu au gratii, nu au uşă mai serioasă. Orice hoţ o putea rupe cu o lovitură de picior”, a spus comisarul şef Gheorghe Cătuna, şeful Secţiei 3 Poliţie.

Paza are reacţie întârziată

Toate băncile de cartier şi casele de schimb valutar din judeţul Timiş care nu au paznic 24 din 24 de ore sunt victime sigure chiar şi pentru hoţii începători.

Poliţia Timiş a verificat peste 50 de sucursale de bănci şi case de schimb valutar şi a constat că în 95% dintre cazuri, firmele de pază intervin după zece minute de la alarmă. „Firmele de pază intervin prea târziu. Noi nu le putem sancţiona decât cu amenzi de până la 1.000 de lei, dacă nu intervin la timp sau dacă băncile şi casele de schimb nu îşi iau măsuri de siguranţă. Aşa este legislaţia”, a spus Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş. ;

Patru spargeri în patru luni


Anul acesta au fost patru spargeri la case de schimb valutar. Două au avut loc în mediul rural, una la Lugoj şi alta la Jimbolia. Atacurile au avut loc noaptea, însă pentru că nu existau alarme, poliţiştii au aflat abia dimineaţa. Spărgătorii au rupt uşile şi au furat sume mici, între 1.000 şi 5.000 de lei, însă nu au fost prinşi până în prezent.

Atacul a fost spontan, iar spărgătorii au dispărut în 15 secunde.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite