Timişoara: Banatul devine capitala căilor ferate-deraiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Banatul devine capitala căilor ferate-deraiate
Timişoara: Banatul devine capitala căilor ferate-deraiate

Şapte persoane au ajuns ieri la spital după ce un TIR a intrat într-un tren care circula pe ruta Periam -Timişoara.

Curse feroviare anulate, călători speriaţi şi un vagon deraiat, acestea au fost cuvintele de ordine ieri, în judeţul Timiş. Un şofer neatent a ignorat indicatoarele de circulaţie şi a încercat să traverseze calea ferată. Camionul pe care îl conducea a fost rupt în două de un tren personal. În urma impactului, şase pasageri şi şoferul au fost duşi la spital cu răni uşoare. O singură pasageră este internată şi la această oră în spital, având două coaste rupte. În ultimii cinci ani, în aceeaşi zonă, au avut loc alte trei accidente.

„În total, în zona de Vest a ţării au fost 20 de accidente feroviare în ultimul an”, a spus şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Timişoara, Dan Peteri.

Neatenţie ucigaşă în Caraş-Severin

Un şofer care conducea un camion, a decedat anul trecut după ce a fost lovit de tren la Cuptoare. Accidentul s-a produs din vina şoferului care a făcut abstracţie de semnalele luminoase şi acustice.

„La Comorâşte se doreşte înlocuirea semnalizării cu indicator, dar noi ne opunem. Doar cei care administrază linia ferată vor acest lucru”, a declarat comisarul Decebal Davidoiu, şeful Serviciul Circulaţie Rurieră. (Oana Carasâz)

Trecere periculoasă în Arad

Din cauza aglomeraţiei de pe centură, unii şoferi aleg să treacă peste calea ferată, chiar dacă barierele sunt coborâte. La ultimul accident de acest tip, şoferul unui TIR a declarat că nu a auzit semnalele sonore din cauza gălăgiei din zonă. Periculoase mai sunt trecerile de pe drumurile secundare lui DN7 pe care mulţi arădeni le traversează peste acestea fără să se asigure în drumul lor spre zonele de picnic de pe Malul Mureşului. (Claudia Adjudeanu).



Cele mai periculoase căi ferate din Banat:
 - intersecţia dintre localităţile Becicherecu Mic – Biled
 - centura Aradului, la intersecţia cu drumul spre Ineu
 - Zona Comorâşte din Caraş-Severin
 - Drumurile secundare lui DN7, în apropiere de Arad.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite