Timişoara: Autorităţile au făcut coaliţie cu Iancu împotriva lui Zambon (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii autorităţilor locale, ai Universităţii Politehnica şi ai FC Timişoara s-au întâlnit în această dimineaţă pentru a discuta problema procesului dintre UPT şi Claudio Zambon.

Întâlnirea la care au participat primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, rectorul şi senatorul Nicolae Robu, iar din partea clubului de fotbal Marian Iancu şi Gheorghe Chivorchian, a fost forţată de o decizie a Tribunalului Bucureşti.

După trei ani de tergiversări în procesul dintre Universitatea Politehnică din Timişoara şi Claudio Zambon, privind utilizarea mărcii, instanţa bucureşteană a decis că italianul poate folosi în continuare numele Politehnica Timişoara, deşi UPT are certificat de la OSIM în acest sens.

"Zambon a cerut să se anuleze dreptul de titular asupra mărcii şi daune de un milion de euro. Cererile lui au fost repsinse, însă a fost respinsă şi cererea noastră de a i se interzice folosirea numelui. Adică ni se recunoaşte dreptul de proprietate asupra mărcii, dar nu putem să-l folosim. Asta în primă instanţă, după trei ani de judecată", a spus rectorul UPT, NIcolae Robu.

Se vor adresa CSM

Timişorenii au făcut front comun şi vor porni o acţiune de amploare, pentru a sesiza toate instituţiile abilitate în acest caz, considerând că decizia Tribunalului Bucureşti reprezintă un abuz. "Vor fi sesizate absolut toate forurile abilitate de lege pentru a face lumină în acest caz, pentru a arăta adevărul. Istoria Institutului Politehnic şi a clubului de fotbal trebuie respectate", a spus Marian Iancu. „Vom ataca decizia la Curtea de Apel, însă în acelaşi timp vom redacta împreună un memoriu pe care îl vom înainta Consiliului Suprem al Magistraturii, iar reprezentanţii Timişului în Parlament vor face o interpelare către Ministrul Justiţiei”, a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT.

 Imagini de la un protest organizat de suporterii echipei bănăţene

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite