Timişoara: Aterizare de urgenţă a unei curse Timişoara - Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cursă aeriană cu destinaţia Iaşi s-a întors la 10 minute de la  decolare din cauza unei defecţiuni la motor. Potrivit primelor date, la bordul aeronavei se aflau cel puţin 50 de pasageri.

Aeronava a aterizat după ce unul dintre pasageri a sesizat că una dintre uşile de lângă elice flutura, iar stewardesele au anunţat că situaţia este normală.

"O aeronavă Sab 2000 aparţinând companiei Carpatair, care făcea legătura între Timişoara şi Iaşi, cu 48 de pasageri la bord, s-a întors din cauza unor probleme tehnice semnalizate la bord. Aeronava decolase de pe aeroportul din Timişoara în jurul orei 15.22", a declarat Carmen Stoica, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara. Toţi pasagerii au fost debarcaţi fără să fie înregistrate victime, iar ei sunt îmbarcaţi în acest moment într-o altă aeronavă.

„În mod normal mecanicii de linie au obligaţia de a efectua verificarări înainte. Un membru al echipajului trebuie să vizioneze aeronava. E posbil ca panoul să fi fost lăsat deschis sau să fi cedat lacătul la decolare. E un fier şi ăsta. Acest incident e o premiză de accident”, a declarat Sorin Stoicescu, expert aviatic.

"Avioanele Saab 2000 sunt avioane moderne, foarte sigure. Dacă se confirmă că pasagerul a anunţat că a observat la decolare că a observat o problemă, dar nu a fost luat în seamă e grav. Dar e foarte greu să se confirme acest lucru”, a mai declarat expertul aviatic.

În urmă cu aproape două luni, o altă cusă Carpatair a aterizat forţat pe aeroportul din Timişoara, după ce avionul a avut defectiuni la terenul de aterizare.  Aeronava care a aterizat forţat în martie s-a învârit în aer timp de apropae o oră deasupra aeroportului, ca să consume conbustibilul şi să nu există pericol de explozie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite