Timişoara: Alcoolemia şoferilor se diluează medical în dosarele penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care sunt prinşi băuţi la volan scapă uşor de consecinţele penale ale faptelor lor, cu complicitatea medicilor.

Analizele teoretice ale medicilor legişti dau peste cap zeci de dosare penale ale procurorilor. În schimbul a 500 de lei, medicii Institutului de Medicină Legală Timişoara recalculează, după o formulă matematică, alcoolemia şoferilor cercetaţi penal. Calculul are loc la câteva luni după ce şoferii au fost prinşi băuţi de Poliţia Rutieră,  însă devine probă la dosar. Aproape o treime dintre cei 300 de şoferi timişeni care au solicitat recalcularea, au primit un rezultat sub limita penală. Este şi cazul lui Gelu Ţăranu, care avea o alcoolemie de 2,15 la mie, după cum rezultă din analiza sângelui realizată de medicii legişti în februarie 2008, când a provocat un accident rutier.

Ţăranu a solicitat recalcularea, iar aceeaşi medici legişti au spus că „este posibil ca şoferul să fi avut o alcoolemie de 0.20 la mie”. Adică, de zece ori mai mică.  Procurorii au solicitat realizarea unui alt calcul. A rezultat 1, 90 la mie alcool în sânge. Astfel, şoferul căruia medicii legişti din Timişoara i-au calculat trei alcoolemii diferite, pentru aceeaşi beţie, a fost trimis zilele trecute în judecată.

El se afla la volanul unui Audi şi a lovit o maşină parcată pe bulevardul Tinereţii. În timpul accidentului şi-a pierdut trei dinţi, iar acum şi-a găsit o altă apărare. „Şoferul susţine că din cauza durerii a băut wiskey imediat după accident, ca să-i treacă durerea pierderii dinţilor”, se arată în actul de acuzare al Parchetului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite