Timişoara: „Acvariul” din Piaţa Operei agită din nou apele în administraţie (EXCLUSIVITATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea de sticlă din Piaţa Operei a fost un subiect controversat între Prefectura Timiş şi Primăria Timişoara încă de la începutul construcţiei sale.

EXCLUSIVITATE: Redacţia Adevărul din Timişoara a intrat în posesia unor fotografii cu primele lucrări făcute la structura de sticlă din Piaţa Operei. În aceste imagini, prezentate în galeria articolului, se vede şi autorizaţia de construcţie emisă de Primăria Municipiului Timişoara pentru "amenajare toalete publice". Imaginile expun şi modul în care au fost desfiinţate corpuri din iluminatul public, peste care s-au construit iniţial părţi ale clădirii în care acum funcţionează restaurante şi un fast food cu mâncare asiatică. 

Fostul prefect, Ovidiu Drăgănescu, s-a opus vehement construcţiei clădirii de sticlă din centru.

„A fost vorba de o autorizaţie pentru toaletă care a fost făcută pentru restaurant şi s-a construit acoperişul”, a spus, astăzi, Drăgănescu. Actualul prefect, Mircea Băcală, preia revolta predecesorului său. „Mă întâlnesc astăzi cu domnul primar şi o să-i cer demolarea, mutarea clădirii. Nu mă interesează ce o să facă cu ea. Nu îmi place cum arată”, a spus Mircea Băcală.

Problema juridică a construcţiei este o poveste fără sfârşit. Cert este însă că Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu a judeţului Timiş a acordat în urmă cu câţiva ani un aviz. „Au primit un aviz de la fosta conducere acum patru ani pentru o construcţie reversibilă care să poată fi mutată oricând”, a spus şefa Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Timiş, Violeta Zonte. Potrivit arhitectului Adrian Ionaşiu, care a proiectat construcţia, a existat o autorizaţie emisă de Consiliul Judeţean, însă situaţia s-a complicat când zona a revenit în administrarea primăriei.

Arhitect nemulţumit de clădirea proiectată de el

Referitor la realizarea construcţiei, arhitectul spune că nu este chiar ceea ce a gândit el. „Am rezerve faţă de modul în care a fost realizată şi nici nu este folosită pentru ceea ce a fost proiectată”, a declarat Ionaşiu.
Acesta a mai spus că realizarea construcţiei s-a făcut în aşa fel încât să poată fi demontată oricând.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite