Timbrarea pâinii, interzisă de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaziunea fiscală din morărit şi producţia de pâine se ridică la 8.600 miliarde pe an. Aceasta reprezintă peste 50% din piaţa de profit. Totuşi, patronatele iau în derâdere ideea

Evaziunea fiscală din morărit şi producţia de pâine se ridică la 8.600 miliarde pe an. Aceasta reprezintă peste 50% din piaţa de profit. Totuşi, patronatele iau în derâdere ideea Ministerului Agriculturii de a timbra pâinea. Se pare că procedeul nu există nicăieri în lume, cu atât mai puţin în UE.
"Ca să timbrezi, ai nevoie de coloranţi. Aceştia sunt absolut interzişi în UE, căci ajung în conţinutul pâinii. Există interese ale unor grupări mafiotice care încearcă să-şi impună afacerea prin uşa din dos a guvernului. Am asista la folosirea a zeci de milioane de timbre false pe zi", susţine Viorel Marin, preşedintele Anamob. Acesta mai spune că România este singura ţară din lume care nu are documente care să ateste calitatea pâinii: "Orice control din partea autorităţilor înseamnă şpagă. De aceea, nu cerem controlul producţiei, ci al produsului", susţine Constantin Dumitru, preşedintele Compirom. "Magazinele primesc pâine la vânzare doar dacă din 10 navete, spre exemplu, trei sunt cu acte şi şapte fără. Deci, comercianţii trebuie controlaţi. Doar traseul documentelor va da rezultate în lupta cu evaziunea fiscală", susţine preşedintele Compirom.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite