Ţigările se scumpesc cu 5% de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile la ţigări vor creşte săptămâna viitoare cu 0,2 lei pe pachet, în medie, după intrarea în vigoare a noilor accize. Aceste taxe vor fi mai mari cu circa 20% faţă de nivelurile

Preţurile la ţigări vor creşte săptămâna viitoare cu 0,2 lei pe pachet, în medie, după intrarea în vigoare a noilor accize. Aceste taxe vor fi mai mari cu circa 20% faţă de nivelurile actuale, accizele pentru celelalte produse urmând să rămână nemodificate.

Pentru ţigări şi ţigări de foi, acciza va creşte, începând cu 1 iulie, de la 34,5 euro/1.000 de bucăţi, la 41,5 euro, iar în cazul tutunului destinat rulării în ţigarete şi a altor tutunuri de fumat, taxa de 46 euro/kilogram va fi majorată la 55 euro/kilogram. Pentru anul viitor, Codul Fiscal stabileşte majorarea accizelor la 50 euro/1.000 de bucăţi, în cazul ţigărilor şi ţigărilor de foi, respectiv 66 euro/kilogram pentru tutunul destinat rulării în ţigarete. România trebuie să majoreze treptat acciza, astfel încât aceasta să ajungă, în 2010, la 74 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite