Tichetele de vacanţă încaieră patronatele cu autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tichetele de vacanţă încaieră patronatele cu autorităţile
Tichetele de vacanţă încaieră patronatele cu autorităţile

Comisionul de 10% acordat agenţiilor de turism ce vând pachete turistice prin intermediul tichetelor de vacanţă îi nemulţumeşte pe reprezentanţii agenţiilor şi patronatelor din domeniu.

„Cerem eliminarea limitării comisioanelor, pentru că un produs turistic nu poate fi vândut la preţuri diferite dacă se plăteşte cu
tichete de vacanţă sau cubani“, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Aceasta a adăugat că 80 de procente din comisionul de 10% încasat de agenţii sunt plătite către firmele emitente de tichete.
În ciuda nemulţumirii reprezentanţilor agenţiilor, ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că în acest an se va păstra o limită impusă a comisioanelor.

Udrea cere presei promovare gratis

„E mai bine să păstrăm, măcar în acest an, limitarea comisioanelor, nu ştiu dacă aceasta va rămâne la 10%“, a declarat Udrea. Ministrul Turismului va solicita, în această săptămână, tuturor trusturilor de presă din ţară să promoveze campania „Turist în România“.

„Vom apela la presă pentru a ne ajuta să facem publicitate turismului, urmând ca banii economisiţi să-i folosim pentru infrastructură. În cazul în care trusturile nu vor dori să intre în parteneriat, vom folosi bani din bugetul de promovare“, a declarat Udrea. Ministerul Turismului are alocat pentru acest an un buget de promovare de 10 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite