Thierry Millet: „Nu vă izolaţi acum, ci consolidaţi-vă afacerile!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thierry Millet: „Nu vă izolaţi acum, ci consolidaţi-vă afacerile!“
Thierry Millet: „Nu vă izolaţi acum, ci consolidaţi-vă afacerile!“

Thierry Millet, noul director executiv al Orange România, mizează în afaceri pe parteneriate de încredere, mai ales în vremuri dificile, când economia trece printr-o gravă recesiune. Şeful Orange consideră că acum este momentul prielnic în care fiecare manager trebuie să-şi consolideze relaţiile şi să-şi aleagă cu atenţie partenerii de încredere.

Optimismul, mai ales în contextul economic actual, reprezintă un atu pentru noul director general al Orange România. Thierry Millet nu are niciun regret, nicio frustrare şi consideră că în această perioadă dificilă trebuie să gândim lucrurile în perspectivă şi cu mult calm.

Telecomul românesc, mai special

Cu toată nota de optimism afişată, Thierry Millet este, totuşi, rezervat în privinţa prognozelor pentru acest an. Recesiunea economică, dar şi concurenţa acerbă îi dau bătăi de cap managerului Orange. Anul trecut, compania pe care o conduce a înregistrat venituri de 1,31 miliarde de euro, în creştere cu 6,2% faţă de valoarea obţinută în 2007. Pentru 2009, Thierry Millet speră să menţină acelaşi nivel al veniturilor.

Managerul Orange România spune că piaţa telecom de la noi este mai aparte, fiind printre singurele din lume unde există cinci jucători importanţi. Orange concurează cu două mari grupuri, Vodafone şi Romtelecom-Cosmote. De asemenea, mai sunt câteva companii specializate de dimensiuni mai mici, iar la mijloc două companii de cablu, RCS/RDS şi UPC, care pot deveni competitori serioşi pentru operatorii telecom.

Thierry Millet susţine că în Marea Britanie sau în alte ţări din vestul Europei nu este loc pe piaţă pentru cinci mari competitori. El mai spune că adevăratele provocări constau în abilitatea de a inova şi de a-ţi surprinde clienţii, două direcţii prin care aceştia îţi rămân fideli.

Crizele economice, o lecţie învăţată

Managerul Orange România este „călit“ în mediul de afaceri din Brazilia. Acolo a trecut deja printr-o criză asemănătoare cu cea actuală. Millet lucra într-o companie aflată la început de drum, care avea probleme de capital, însă a reuşit să treacă peste situaţia dificilă. „A trebuit să restructurez operaţiunile companiei, să reduc personalul şi, în acelaşi timp, să revigorez afacerea. Un an mai târziu, am fost nominalizat de două ori de către companii de consultanţă şi de către presă ca fiind unul dintre cei mai buni manageri din Brazilia“, se laudă directorul executiv al Orange România.

Thierry Millet practică mult sport şi adoră jocurile de echipă, un model folosit şi în conducerea afacerii Orange. Managerul compară mediul de business cu o echipă sportivă, în care fiecare om are locul bine stabilit şi îşi aduce aportul substanţial.

 „În afaceri, ca şi în sport, important este să fii fairplay: câştigi datorită echipei, pentru că eşti atent la detalii, pentru că eşti pregătit şi consecvent şi ai încredere în ceilalţi“, este de părere Millet. Până acum, managerul şi-a investit economiile în proiecte imobiliare şi în acţiuni la compania France Telecom.

Millet adoră litoralul românesc, dar şi vacanţele în Franţa, la Nisa, chiar dacă ultimul concediu l-a petrecut împreună cu familia la Veneţia, în Italia. Noul şef al Orange România se va confrunta cu o scădere semnificativă a pieţei telecom româneşti. Printre planurile lui Thierry Millet pentru „trecerea companiei la un nou nivel“ se numără optimizarea distribuţiei, în special prin francizare, dezvoltarea puternică a segmentului online precum şi intrarea, în viitor, pe segmentul de broadband fix.

Carte de vizită

Thierry Millet are o experienţă de douăzeci de ani în cadrul grupului Orange-France Telecom şi a ocupat mai multe poziţii de top la nivel internaţional. În România, Millet a ocupat poziţia de director comercial al Orange din luna octombrie 2005 şi a condus departamentele de relaţii cu clienţii, marketing şi vânzări.

În iulie 2009 a fost numit director executiv la filiala autohtonă a operatorului francez de telefonie mobilă. Thierry Millet a absolvit, în anul 1986, facultatea Politehnică din Franţa şi Şcoala Naţională de Telecomunicaţii, în anul 1988.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite