Theodor Stolojan: "Salariile şi pensiile trebuiau îngheţate încă de anul trecut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru al ţării noastre, Theodor Stolojat, l-a atacat voalat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunând că acesta s-ar fi grăbit să critice eventuala majorare a taxelor, deşi Guvernul nu a anunţat aşa ceva.

Într-un interviu acordat pentru Realitatea, Theodor Stolojan a precizat că salariile şi pensiile trebuiau îngheţate anul trecut. "Păi cum zice domnul Isărescu: Nu ar fi bine. Din criză nu ieşi dacă reduci cererea... În 2009 soluţia care trebuia luată era îngheţarea salariilor şi pensiilor şi blocarea tuturor actelor care prevedeau creşteri salariale. Acum trebuie tăiat ceva", a spus Stolojan.

Mai citiţi şi:

BNR va reduce dobânda-cheie până la 6,25%

Antonescu:Guvernul vrea să elimine cota unică şi să crească impozitul pe profit la 25%

Fostul premier a mai adăugat că bugetul pe anul în curs trebuie să fie modificat. "România şi-a prevăzut un buget pe 2010 cu o creştere economică de 1,3% şi cu un deficit de 5,9%. Evoluţia economiei până în prezent arată că nu vom avea o creştere de 1,3% ci creştere 0. În aceste condiţii, bugetul pe 2010 trebuie refăcut. Dacă vrem să menţinem cheltuielile actuale avem de acoperit un gol de resurse. Întrebarea este cât de mare este acest go", a explicat Stolojan pentru Realitatea.

Theodor Stolojan spune că România este, încă, de parte de a fi în situaţia Greciei, acolo unde stabilitatea economică nu mai există. "România nu are o problemă de curs la ora actuală. O problemă este deficitul, trebuie să vedem cât este şi apoi în funcţie de asta, ce e de făcut. Avem reformele care trebuie făcute: reforma pensiilor, legea salarizării unice, reforma administraţiei publice. Iar aici avem rezistenţa unor întregi grupuri", a punctat fostul prim-ministru.

CITEŞTE AICI CUM SUNT RISPIŢI BANII PUBLICI

Aberant: Contabil de liceu cu salariu de ministru

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite