"The Sims - Spore", jocul video care te învaţă cum să fii Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şapte ani de muncă non-stop, o echipă formată din 72 de programatori, condusă de vizionarul Will Wright, cunoscutul creator al jocurilor video din seria "The Sims", a realizat cel mai

După şapte ani de muncă non-stop, o echipă formată din 72 de programatori, condusă de vizionarul Will Wright, cunoscutul creator al jocurilor video din seria "The Sims", a realizat cel mai complex joc inventat vreodată: "The Sims - Spore".

Producerea acestui joc a presupus o investiţie de peste 10 milioane de dolari, dar domnul Wright are de unde plăti pentru că, până acum, jocurile cu "Sim"-i s-au vândut în 70 milioane de exemplare şi i-au adus un câştig de 1,6 miliarde de dolari.

Porneşti cu un spor şi faci o lume

Ideea care a stat la baza jocului este fascinantă: crearea unui Univers complet imaginar. Copilul începe prin a avea la dispoziţie una dintre cele mai mici forme de viaţă: un spor, care trăieşte într-o picătură de apă. Jucătorul trebuie să ajute mica făptură să supravieţuiască, oferindu-i condiţiile meteo potrivite. Încet-încet, sporii dau naştere altor specii, din ce în ce mai evoluate, iar copilul poate decide care dintre ele va supravieţui, prin deciziile pe care le ia.

Se ajunge la o lume complet imaginară, cu creaturi umanoide sau nu, care devin inteligente şi apoi pleacă să cucerească Universul. Tot timpul, jucătorul este "Dumnezeul jocului" pentru că - prin deciziile sale - alege calea pe care are loc evoluţia vieţii în lumea ce se creează sub ochii lui. Compania care produce acest joc, Electronic Arts, este cea mai mare companie de jocuri din lume. Prin urmare, noua serie "Spore" va beneficia de o megalansare, care va avea loc chiar în toamna acestui an.

Sporul cu care începe jocul se înmulţeşte, iar din spori apar specii mutante, care devin din ce în ce mai complexe, până când viaţa pune stăpânire pe întreaga planetă imaginară. Creaturile inteligente pleacă apoi să cucerească Universul, iar în tot acest timp jucătorul ia decizii precum un veritabil Creator

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite