Testul poligraf a demonstrat că Genică Boierică a minţit în denunţul împotriva Danei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Interpretarea diagramelor poligraf a evidenţiat că răspunsurile domnului Genică Boierică la întrebarea 8 relevantă cauzei au produs note specifice comportamentului simulat", se arată în

"Interpretarea diagramelor poligraf a evidenţiat că răspunsurile domnului Genică Boierică la întrebarea 8 relevantă cauzei au produs note specifice comportamentului simulat", se arată în raportul tehnico-ştiinţic făcut de specialişti MIRA, după efectuarea testului cu detectorul de minciuni al craioveanului. La cererea DNA, Seviciul Criminalistic, Compartimentul de Detecţie Psihologică a Comportamentului Simulat din cadrul Poliţiei Capitalei a făcut o constatare asupra comportamentului lui Genică Boierică privind declaraţiile făcute împotriva fostului preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Ioan Melinescu, în dosarul "Mătuşa Tamara". Întrebarea 8: "În primăvara anului 2001, când te-ai întâlnit cu Melinescu Ioan lângă Oficiu, acesta ţi-a spus că are dosarul cu privire la Dana Năstase?", iar răspunsul lui Genică Boierică: DA. "În discuţia post-test, subiectului i-a fost adus la cunoştintă faptul că a fost diagnosticat ca nesincer", se arată în porcesul-verbal.

Cinci denunţuri la DNA

Testarea a avut loc în data de 13 aprilie 2007. Boierică a făcut, în ianuarie 2006, cinci denunţuri la DNA, după ce, în decembrie 2005, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru fraude economice, într-un dosar cu un prejudiciu de aproape 300 de miliarde ROL. Principalele lui dezvăluiri au privit "Dosarul Tamara", în care au fost trimişi în judecată pentru dare/luare de mită fostul premier Adrian Năstase şi Ioan Melinescu.

Denunţurile îi mai priveau şi pe fostul deputat PSD Ristea Priboi, învinuit la DNA pentru complicitate în acelaşi dosar, şi pe Simona Buşică şi Lucian Zaharia, foşti directori la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, cărora Genică Boierică le-ar fi dat mită.

DNA a solicitat magistraţilor care judecă dosarele de spălare de bani şi de restituire ilegală de TVA, în care este inculpat denunţătorul, reducerea pedepsei la jumătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite