Testele naţionale s-au terminat, începe bacul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce foştii şcolari se pregătesc acum de admiterea la liceu, absolvenţii acestuia încep astăzi examenul de maturitate Peste 230.000 de absolvenţi au răsuflat ieri uşuraţi (mai

În timp ce foştii şcolari se pregătesc acum de admiterea la liceu, absolvenţii acestuia încep astăzi examenul de maturitate

Peste 230.000 de absolvenţi au răsuflat ieri uşuraţi (mai mult sau mai puţin...) la afişarea rezultatelor de la testele naţionale ale lui 2007. La o primă impresie, produsă de rezultatele parţiale făcute publice duminică, rezultă o promovabilitate superioară anilor anteriori. La proba orală de limba şi literatura română de astăzi şi-au anunţat participarea în jur de 200.000 de aspiranţi la bacalaureat.

În Tulcea, procentajul celor care au trecut de testele naţionale este cu şase la sută mai mare faţă de cel din 2006. ''Cred că şi modul de desfăşurare a examenului din acest an a contribuit la creşterea gradului de promovabilitate. Anul trecut, elevii au avut parte de elementul surpriză la probe, dar anul acesta au fost făcute publice peste o sută de variante de probe'', a menţionat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihai Stroe.
Şi elevii din judeţul Gorj care au susţinut testele naţionale au obţinut rezultate mai bune anul acesta, comparativ cu anul trecut. Promovabilitatea a fost de 86,4%, cu patru procente mai mare faţă de vara anului trecut.

În Mehedinţi, din totalul de 3.100 de elevi înscrişi la testele naţionale, doar şapte au obţinut media 10, 647 dintre ei au picat cu note chiar şi de trei, iar 81 de elevi nu s-au prezentat la examen.

Procentajul de promovabilitate este de 78,56%. Aproximativ 70% din elevii gălăţeni au reuşit să obţină o notă de trecere la examenele abia încheiate. S-au obţinut opt note de 10, pe întreg judeţul.

Din această dimineaţă, este rândul absolvenţilor de liceu să intre în examene. Seria verificărilor începe cu proba orală de limba şi literatura română, la care şi-au anunţat participarea în jur de 200.000 de candidaţi.

Băiatul lui Geoană, mai tare decât băiatul lui Năstase

Alexandru Geoană, fiul lui Mircea Geoană, a luat o notă mai mare la testele naţionale decât Andrei Năstase, băiatul lui Adrian Năstase. Alexandru Geoană are media 9,50 la Testele Naţionale, iar Andrei Năstase are o medie de 8,50. Fiul lui Mircea Geoană are şi media de admitere la liceu mai mare decât cea a băiatului lui Adrian Năstase. Alexandru Geoană are o medie de admitere de 9,60, iar Andrei Năstase are o medie de admitere de 8,30.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite