Test de inteligenţă: bărbaţi contra femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un producător de jocuri pentru computer a lansat un test online pentru a stabili cine câştigă războiul sexelor la capitolul inteligenţă. Deocamdată, femeile conduc detaşat.

Efectuaţi testul online AICI!

Fiecare participant se poate înscrie într-una dintre tabere, bărbaţi sau femei, după cum doreşte, relatează cotidianul „Daily Mail“. Sabotarea echipei adverse prin înregistrarea sub „altă flamură“ nu este posibilă întrucât răspunsurile greşite nu se contabilizează. În plus, IP-ul computerului fiecărui concurent este introdus în baza de date a jocului şi eventualul sabotor nu mai poate juca şi pentru tabăra proprie. 

Greu de trişat, greu de jucat

Doctorul John Gray, autorul seriei de volume „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, spune că cele două sexe ale regnului uman se află într-o permanentă competiţie pentru că nu-şi înţeleg deosebirile. Să fie inteligenţa una dintre ele? Toate încercările de a răspunde cu argumente la această întrebare au eşuat lamentabil, pentru că fiecare tabără are atuurile ei.

Testul propus de compania Hasbro încearcă să ofere un răspuns bazat pe statistică. Orice persoană cu acces la internet se poate înscrie şi, cu cât vor fi mai mulţi participanţi, cu atât evaluarea va fi mai corectă. Concurenţii sunt invitaţi să răspundă la întrebările testului într-o limbă de circulaţie internaţională pe care, în treacăt fie spus, trebuie să o cunoască destul de bine pentru a se încadra în cele 20 de secunde rezervate fiecărei întrebări.

Dacă nu se optează în timp util pentru una dintre cele patru variante de răspuns propuse, computerul consideră că a primit un răspuns greşit şi trece la următoarea întrebare. Cele 1.200 de carduri conţin întrebări din şase domenii diferite: sport, locuri şi persoane, istorie, ştiinţe şi natură, entertainment, artă şi literatură, dar - din fericire - concursul admite oricâte întreruperi.

Recomandat tinerilor

Chestionarea se face prin formulări simple, dar cunoştinţele necesare obţinerii unui punctaj bun presupun că participantul este la curent cu evoluţia gadgeturilor actuale (telefon mobil, iPod etc.), fiind şi pasionat de cancanurile din lumea politică. Un participant cu şanse la un scor mare trebuie să fie un înveterat telespectator, un amator de literatură şi de istoria literaturii sau un bun cunoscător al excentricităţilor din lumea animală.

Prin urmare, punctele se obţin destul de greu şi, după părerea celor de la „Daily Mail”, jocul pare a fi destinat tinerilor. Dar nu numai. Persoanele cu o bună cultură generală vor obţine în mod sigur o mulţime de puncte, chiar dacă multe întrebări au răspunsuri neaşteptate. Cine ar spune, de pildă, că nucile de cocos omoară în fiecare an mai multe persoane decât rechinii dacă nu ar şti sigur acest lucru? Răspunsurile corecte se înscriu pe tabela de marcaj, contorul fiecărei tabere fiind afişat permanent.

Concursuri între sexe

Primul joc numit „războiul sexelor“ a fost un concurs australian de cultură generală desfăşurat la un post de radio din Perth, inventat de moderatorul Paul Redman, care a făcut vogă prin anii ’70.

În 1998, realizatorul australian de televiziune Ed Phillips a creat un concurs televizat cu aceeaşi temă, care a rezistat numai două ediţii. De fiecare dată au învins femeile, o dată cu 25-24 şi a doua oară cu 25-21. Jocul se poate încerca în familie, cu ajutorul unor întrebări notate pe carduri şi optând pentru unul sau altul prin aruncarea unui zar, dar generează discuţii aprinse şi nu este recomandat cuplurilor aflate în dificultate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite