Teroristul" român, opt luni de reeducare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul român Walter Ghidibaca (32 de ani), care a fost acuzat în august, anul acesta, la Moscova de declaraţii false cu privire la acte teroriste, a fost condamnat săptămâna aceasta la opt

Jurnalistul român Walter Ghidibaca (32 de ani), care a fost acuzat în august, anul acesta, la Moscova de declaraţii false cu privire la acte teroriste, a fost condamnat săptămâna aceasta la opt luni de detenţie. Potrivit avocatului român Victor Gaziuc, care ţine legătura cu apărătorul lui Ghidibaca de la Moscova, această condamnare dată de judecătorul rus nu înseamnă că românul va sta într-o celulă, ci într-o închisoare-colonie. "Va sta într-un mic oraş, unde va trebui să muncească, să facă instrucţie şi, obligatoriu, să nu iasă afară", explică Gaziuc.
După ce a ispăşit trei luni din pedeapsă, într-un penitenciar din capitala Rusiei, tânărul mai are de executat alte cinci luni de "corecţie". Cu toate acestea, apărătorul lui Ghidibaca mai spune că este posibil ca românul să fie eliberat condiţionat în februarie, după şase luni de detenţie. Jurnalistul clujean a plecat în vară, în Siberia, împreună cu un cameraman din Bucureşti, ca să realizeze un documentar intitulat "Hello, Siberia". După mai bine de o lună de călătorii, cei doi au decis să se întoarcă în România, însă Ghidibaca n-a ajuns nici astăzi acasă. El a rămas în arestul poliţiei moscovite, după ce a spus în glumă vameşilor de pe aeroportul din capitala Rusiei că are o bombă în rucsac. Potrivit legislaţiei româneşti, jurnalistul va avea trecut în cazier condamnarea pentru declaraţii false cu privire la acte teroriste pe o perioadă de doi ani de la executarea pedepsei, după care va fi ştearsă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite