Teroristii, o diversiune a grupului de la MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

GENERALUL DAN VOINEA, procurorul care instrumenteaza, impreuna cu 8 ofiteri criminalisti din MAI, cercetarile privind evenimentele din decembrie 1989 din Bucuresti, a declarat, ieri, ca dupa un

GENERALUL DAN VOINEA, procurorul care instrumenteaza, impreuna cu 8 ofiteri criminalisti din MAI, cercetarile privind evenimentele din decembrie 1989 din Bucuresti, a declarat, ieri, ca dupa un an de investigatii a ajuns la concluzia ca acum 16 ani nu au existat teroristi. Cei noua investigatori au stat de vorba cu sute de raniti in zilele ce au urmat fugii cu elicopterul a cuplului Ceausescu, stabilind ca teroristii "care trageau din toate pozitiile" au fost, de fapt, "niste dusmani invizibili".
Cercetarile au precizat ca cei care au folosit armele, omorand sau ranind oameni, au fost militari, membri ai fostelor garzi patriotice, cadre ale Ministerului de Interne sau simpli cetateni inarmati pentru a apara institutiile amenintate de asa-zisii teroristi. Generalul-magistrat este convins ca, incepand din 22 decembrie 1989, a avut loc o diversiune calificata, inventandu-se existenta teroristilor "pentru ca atentia de lupta impotriva comunismului", declansata la Timisoara, sa fie mutata inspre o alta tinta. Dan Voinea apreciaza ca vinovati pentru sangele varsat sunt cei care au tras in strada, dar mai ales cei care au pus in opera diversiunea teroristilor. Dan Voinea include printre autorii diversiunii si grupul de putere ce s-a instalat la Ministerul Apararii Nationale, din care facea parte si Ion Iliescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite