Teroriştii de la Guantanamo se relaxează cu cretă colorată, tăbliţe de desenat şi sudoku

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teroriştii de la Guantanamo se relaxează cu cretă colorată, tăbliţe de desenat şi sudoku
Teroriştii de la Guantanamo se relaxează cu cretă colorată, tăbliţe de desenat şi sudoku

În temuta închisoare americană de la Guantanamo, suspecţii de terorism completează Sudoku şi rezolvă puzzle-uri ca metodă de relaxare.

Citiţi şi:
"Guantanamo, un zoo cu oameni în cuşti"


Pentru a le stimula mintea suspecţilor de terorism izolaţi ani la rând, armata americană a decis să le ofere acestora mai multe modalităţi de relaxare.

Toţi deţinuţii primesc tăbliţie de desenat, cretă colorată şi puzzle-uri. În unele celule pot fi văzute şi colecţii de sudoku.

Comandantul de marină Jeff Hayhurst a declarat, citat de Reuters, că circa 80 de deţinuţi care nu sunt periculoşi şi care stau în dormitoare comune au voie să se uite la televizor. Ei au de ales între trei canale sportive - al Jazeera în engleză şi un alt post de televiziune din Orientul Mijlociu. "Am examinat foarte, foarte atent posturile de televziune, pentru a ne asigura că nimic de acolo nu îi incită pe indivizii de aici", a declarat Hayhurst.

Cei mai puţin periculoşi indivizi au dreptul să mănânce împreună, la mese de picnic instalate afară şi să joace fotbal şi baschet împreună, într-o curte. Circa o jumătate din cei 240 de deţinuţi de la Guantanamo se află în prezent într-o comunitate, a dat asigurări Hayhurst.

În aripa de maximă securitate, unde se află celule de o singură persoană, deţinuţii au din când în când dreptul la "mese de sărbătoare" comune, potrivit comandantului. Ei sunt separaţi de garduri, dar pot mânca şi se pot ruga împreună.

Deţinuţii au în prezent şi acces la ziare, cenzurate. Ei pot alege dintre USA Today şi două ziare în limba arabă. Unii s-au înscris şi la cursuri de artă, paştu, arabă sau engleză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite