Termopane la pachet cu reabilitarea termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă reabilitarea termică efectivă, sibienii vor beneficia în finanţarea  de 80 % de la stat şi de închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic.

Până acum, primăriile erau, conform legii, doar un intermediar între asociaţiile de proprietari şi autorităţile centrale. Acum însă, acestea înaintează listele Consiliului Judeţean după ce fac o evaluare a costurilor, iar proiectele de reabilitare sunt aprobate prin hotărâre de Consiliu Local. Serviciul Urbanism  va inventaria blocurile care au solicitat reabilitarea termică începând cu anul 2006, iar Primăria a alocat deja 215.000 lei pentru lucrările de audit şi proiectare. Pentru că va fi realizat un singur audit şi un singur proiect tehnic pentru toate asociaţiile de proprietari, acele asociaţii care doresc să realizeze reabilitarea termică a blocurilor din fonduri proprii pot folosi aceste proiecte.
Se fac şi îmbunătăţiri
Pe lângă reabilitarea termică efectivă, sibienii vor beneficia în finanţarea  de 80% de la stat şi de închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic, intervenţii la parapeţii balcoanelor şi la alte elemente de construcţie ale clădirii, înlocuirea conductelor de distribuţie pe orizontală şi verticală, a armăturilor cu pierderi şi alte reparaţii necesare.
Asociaţiile de proprietari care vor să intre în program trebuie să depună la Primărie o documentaţie completă şi se pot consulta cu Biroul de Coordonare al Asociaţiilor de Proprietari şi Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei. Noua ordonanţă prevede reducerea contribuţiei asociaţiilor la 20% şi creşterea finanţării din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei la 50%, restul banilor fiind din fonduri europene şi locale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite