Oil Terminal îşi construieşte o instalaţie de 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oil Terminal îşi construieşte o instalaţie de 300.000 de euro
Oil Terminal îşi construieşte o instalaţie de 300.000 de euro

Terminalul de produse petroliere Oil Terminal Constanţa a încheiat un contract pe cinci ani cu Exoil Shipping and Survey, care îi va asigura circa 25% din activitatea lunară. În baza acestui contract, Oil Terminal îşi va construi o instalaţie încărcat şi descărcat produse petroliere din barje, în valoare de 300.000 euro, a declarat directorul general al companiei, Siviu Wagner, citat de NewsIn.

"Compania românescă Exoil Shipping and Survey SRL reprezintă interfaţa mandatată de o companie din Serbia. La nivel de activitate lunară, Exoil ne va asigura circa 25% din activitatea. Astfel, devine unul dintre cei mai importanţi clienţi ai noştri, alături de Petrom, Vitol Geneva, Rompetrol şi Masterchem", a declarat Wagner.

Acesta a precizat că, având în vedere creşterea traficului de produse petroliere, compania se află pe un trend ascendent. "Dacă produsele petroliere se vând, atunci se mişcă şi economia. Ca atare, estimez că vom avea rezultate pozitive şi că vom menţine compania pe linie de profit", a menţionat Silviu Wagner.

De asemenea, Exoil Shipping and Survey SRL va oferi un avans în valoare de aproximativ 300.000 de euro, în baza contractului încheiat, pentru ca Oil Terminal să-şi poată construi o instalaţie pentru încărcat/descărcat produse petroliere din barje.

"Oil Terminal a avut numeroase cereri pentru descărcarea barjelor, dar ne lipsea instalaţia. Astfel că Exoil ne pune la dispoziţie banii necesari pentru această instalaţie, ca plată în avans la prestările de servicii ulterioare", a subliniat Wagner.

O barjă poate avea o capacitate de 1.000-1.500 de tone de produse petroliere.

Totodată, directorul general al Oil Terminal a afirmat că, în 2009, estimează un trafic de mărfuri de 8,5 milioane de tone, în scădere cu 20% faţă de anul trecut, din cauza crizei economice.

Oil Terminal SA Constanţa este unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care deţine 59,6222% din acţiuni, în timp ce Fondul Proprietatea are o participaţie de 10%, iar alţi acţionari au 30,3778%

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite