Termen prelungit la achitarea impozitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomeraţia infernală, dar şi faptul că ultima zi de încasare este una nelucrătoare au determinat autorităţile din mai multe oraşe să prelungească termenul până luni, inclusiv

Aglomeraţia infernală, dar şi faptul că ultima zi de încasare este una nelucrătoare au determinat autorităţile din mai multe oraşe să prelungească termenul până luni, inclusiv

Zeci de ghişee ale Direcţiei de Taxe şi Impozite din toată ţara au fost luate cu asalt în ultimele două zile de contribuabili, pentru plata taxelor şi a impozitelor. Reducerea de 10 la sută de care beneficiază cei care îşi plătesc impozitele la timp, dar şi teama de penalizările de 0,1 la sută în cazul întârzierilor au creat cozi infernale în mai multe judeţe din ţară.

Autorităţile din mai multe oraşe au decis să prelungească până luni termenul de încasare a impozitelor. În alte localităţi, angajaţii direcţiilor de taxe şi impozite vor lucra astăzi pentru încasarea impozitelor, după un program scurt.

Ghişee deschise şi duminica, la Craiova

În speranţa colectării unei sume cât mai mari, conducerea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Craiva a dispus amânarea termenului-limită, respectiv 31 martie, până pe data de 2 aprilie inclusiv. În plus, astăzi şi mâine, funcţionarii se vor prezenta la serviciu, instituţia urmând să îşi desfăşoare activitatea după un program normal de opt ore. "În fiecare an e nebunia asta pentru că aşa sunt oamenii obişnuiţi să rezolve toate lucrurile, pe ultima sută de metri. Totuşi, vreau să remarc faptul că am colectat peste 75% din suma totală, ajungând ca astăzi să avem strânşi aproape 36 milioane de lei", a declarat Ioan Văcariu, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova.

Încasări şi pe 2 aprilie, la Constanţa

Termenul-limită pentru plata impozitelor pe proprietăţi, pentru primul semestru, a fost prelungit pâna pe data de 2 aprilie şi la Constanţa.

Şeful Serviciului Public de Impozite şi Taxe Locale Constanţa, Virginia Ştefănică, a declarat că, după aceasta dată, celor care vor să-şi plătească impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport sau taxa de habitat le vor fi aplicate majorări în cuantum de 0,1% pentru fiecare zi de întâziere. Constănţenii care îşi vor achita dările pe întregul an vor beneficia de o bonificaţie de 5%.

O zi în plus pentru contribuabilii piteşteni

Şi locuitorii din Piteşti mai au la dispoziţie o zi în care pot să-şi plătească taxele şi impozitele, fără a fi penalizaţi pentru întârzierile aferente depăşirii termenului prevăzut prin lege. Municipalitatea a decis să prelungească până luni termenul de colectare a taxelor de la populaţie. Pentru că în weekend Primăria Piteşti nu are program de lucru, funcţionarii de la serviciul de taxe şi impozitele vor colecta banii luni. Ieri, sute de persoane s-au înghesuit să-şi achite taxele şi impozitele.

Impozitele vor putea fi plătite şi luni, la Baia Mare

Peste 2.000 de băimăreni au luat cu asalt ghişeele Direcţiei de Venituri din cadrul Primăriei Baia Mare, în ultimele două zile, pentru a beneficia de reducerea de 10%. Şeful serviciului care se ocupă de colectarea taxelor şi impozitelor, Melania Mureşan, a declarat că cetăţenii îşi pot plăti liniştiţi taxele şi impozitele locale şi luni, 2 aprilie. ,,Nu se vor aplica penalităţi de întârziere decât după data de 2 aprilie. Având în vedere că ultima zi din martie va fi sâmbătă, când e zi liberă, impozitele şi taxele locale vor putea fi plătite şi luni, 2 aprilie, fără nici un fel de probleme", a mai spus Melania Mureşan. Până acum, din cei peste 70.000 de băimăreni, şi-au plătit taxele şi impozitele locale circa 30.000.

Un singur ghişeu de încasat taxele, la peste 20.000 de focşăneni

Ultima zi de plată, fără penalităţi, a taxelor şi impozitelor s-a făcut, la Focşani, pe fondul nemulţumirii contribuabililor, care au găsit un singur ghişeu deschis la Primăria Focşani. "E bătaie de joc, ne lasă să aşteptăm la un singur ghişeu. Noi suntem proşti că stăm la cozile astea să plătim", spunea, nemulţumit, un focşănean care stătea la o coadă de 20 de persoane şi care avea de aşteptat cel puţin 30 de minute pentru a-şi plăti taxele şi impozitele. "De fiecare dată este aşa. Asta e nesimţire. Funcţionarii dispun de timpul nostru cum vor ei", completează un altul. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani, Dan Cazaciu, spune că, de obicei, sunt deschise două ghişee la care se pot plăti taxele şi impozitele. "Astăzi este o excepţie", spune Cazaciu care a mai precizat că, joi, Primăria Focşani a înregistrat un record în ceea ce priveşte încasările bugetare, adunând de la populaţie 190.000 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite