Terenul LPF - pus sub sechestru, Mitică de la Ligă - urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir (foto), este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir (foto), este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2001, Dragomir, în baza unei înţelegeri prealabile, a primit de la un mituitor terenul pe care se află sediul LPF. Terenul, cu o suprafaţă de aproximativ 350 mp, valora la acea dată aproape 30.000 dolari, iar în prezent, 170.000 euro.

În schimb, Dragomir ar fi acceptat ca LPF să achiziţioneze de la acelaşi mituitor la un preţ supraevaluat o suprafaţă de 1.500 mp teren la suma de 350.000 USD, ceea ce reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată. În 2004, Mitică Dragomir ar fi trecut terenul în proprietatea unei societăţi aparţinând fiului său. Pentru recuperarea unui eventual prejudiciu în cazul în care faptele se confirmă, procurorii au instituit sechestru pe terenul în cauză.

Schema tranzacţiei

Dosarul a început ca urmare a plângerii formulate în luna iunie a.c. de fostul preşedinte al CA al FC Naţional Constantin Iacov. Conform lui Iacov, pe 14 martie 2001, fostul preşedinte al FC Naţional Gino Iorgulescu ar fi achiziţionat aproape 1.800 mp la preţul de 64,89 de dolari/mp, valoarea totală a acestei tranzacţii fiind de 120.000 de dolari. După nicio lună, Dragomir ar fi cumpărat de la Iorgulescu, în numele LPF, 1.497,21 mp cu 355.000 de dolari. Pe de altă parte, tot în aceeaşi zi, şoferul lui Dragomir, Florin Bogdan Bădiţă, a cumpărat diferenţa de teren de la Iorgulescu, respectiv 352 mp, cu doar 62 dolari/mp.

"Procuratura să-şi facă datoria"

"Eu, Gino Iorgulescu, şi Robi Urs suntem reclamaţi în acest dosar de către escrocul de Iacov. Dar eu
nu-mi fac niciun fel de probleme, nu am greşit cu nimic", ne-a declarat ieri Dragomir. "Păi unde este logica? Apar acolo că aş fi adus un prejudiciu de 20.000 de euro pentru acea suprafaţă de 300 de metri pătraţi pe care s-a construit sediul LPF. Dar nimeni nu spune, spre exemplu, că de când sunt la Ligă nu am luat niciodată salariul care mi s-ar fi cuvenit, adică 3.000 de euro lunar", a mai spus preşedintele LFP. Cel poreclit "Corleone" nu se teme de această anchetă:

"Să-şi facă Procuratura datoria până la capăt. Nu mi-e mie frică de un escroc. Apoi, o să-l ţin eu prin tribunale pe acest Iacov de o să mă ţină minte". (Liliana Năstase/ Mugurel Dumitru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite