Terapeutica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapeutica
Terapeutica

Reţete prezentate de Liliana Ivan Ponturi pentru reuşita dietei "Day Light" Un regim la modă îmbrăţişat de candidatele la statutul de vedetă este Dieta Day Light. Din start, acest

Reţete prezentate de Liliana Ivan

Ponturi pentru reuşita dietei "Day Light"

Un regim la modă îmbrăţişat de candidatele la statutul de vedetă este Dieta Day Light. Din start, acest regim alimentar nu impune sacrificii nutriţionale deosebite. Desigur, faptul că dieta prevede doar o zi de restricţii pe săptămână şi asigură în schimb o scădere în greutate, în etape, cu până la 10 kg, fără să provoace dezechilibre nutriţionale reprezintă atuuri demne de încredere. Iată un exemplu de meniu "light".

La micul dejun: 30 g pâine integrală prăjită; 30 g gem din fructe de pădure sau două linguriţe de miere; se bea ceai din plante fără restricţii. La prânz, 250 g legume crude sau fierte; 300 g peşte, două ouă sau 200 g carne de pasăre. La cină: ca şi la prânz, se mănâncă acelaşi meniu - 250 g legume crude sau fierte; două ouă fierte sau 200 g carne de pasăre sau 300 g peşte.

În ziua cu restricţii Day-Light, nu se consumă băuturi carbogazoase sau alcool, iar ierburile aromatice se folosesc în loc de sare. Este admis sucul de lămâie stors în apă plată, din care se beau doi litri pe zi. În mâncare nu se adaugă ulei, oţet sau sosuri.

Acest regim controlat contribuie la pierderea unui kilogram pe săptămână: adică 20% grăsime şi 80% apă. Este important să se repete, conştiincios, ziua "light" în fiecare săptămână.

Aceasta asigură o pierdere de câte 200 g. S-a constatat că această strategie înlătură definitiv surplusul de kilograme. În timpul săptămânii, este bine să mai reduceţi din gramajul porţiei obişnuite. Fireşte, nu combinaţi în meniu pâinea cu orezul sau cartofii.

Cinci ponturi asigură reuşita dietei:

La masa de prânz şi la cină, să nu se renunţe la porţia de crudităţi, care are efectul de saţietate. Este bine să se respecte orele fixe de masă. În timpul mesei, nu se consumă lichide; acestea îngreunează digestia. Masa trebuie servită în linişte.

Cu două ore înainte de culcare, nu se mai mănâncă nimic, dar se bea un ceai de tei sau de lavandă. După excese, eliminaţi apa din ţesuturi. Persoanele care acumulează lichide în organism, mai ales după mese copioase, trebuie să scape de acest balast sâcâitor. În acest scop, se renunţă la mezeluri, preparate din carne de porc, brânzeturi sărate sau afumate, la dulciuri făinoase şi băuturi acidulate.

După o masă copioasă, în zilele următoare nu se mai mănâncă nimic după ora 17. Se consumă două ceaiuri diuretice din cozi de cireşe, urzică sau coada calului.

Dimineaţa se bea un pahar de apă, păstrată la temperatura camerei, în care adăugaţi o linguriţă de oţet de mere. Şi în apa de la masa de prânz şi de la cină adăugaţi o lingură de oţet de mere sau trei linguri de suc de portocale. Această strategie vă ajută, în mod sigur, să nu acumulaţi lichide şi să nu vă îngrăşaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite