Terapeutica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regimul disociat Primăvara, organismul nostru este slăbit şi împovărat de toxinele acumulate în timpul iernii. Hrana procesată, bogată în grăsime, prea acră, sărată sau prea acidă

Regimul disociat

Primăvara, organismul nostru este slăbit şi împovărat de toxinele acumulate în timpul iernii. Hrana procesată, bogată în grăsime, prea acră, sărată sau prea acidă trebuie evitată. Eliminarea reziduurilor se poate face printr-o dietă cu alimente sănătoase - în care să predomine legumele şi fructele proaspete.

Este o modalitate de a arde un kilogram pe zi fără să leşinăm de foame. În această dietă de primăvară, pe care v-o prezentăm, se mănâncă fără teamă că depăşim un anumit gramaj. Noutatea dietei constă în faptul că, zilnic, ne vom hrăni cu un singur aliment.

"Regimul disociat este uşor de urmat", menţionează dr. Mihaela Bilic (autoarea volumului "Silueta dincolo de mituri - ghid de nutriţie pentru silueta ta"), pentru că apare rapid fenomenul de autolimitare a cantităţii consumate. "Majoritatea nutriţioniştilor atrag atenţia că organismul nostru are nevoie, zilnic, de substanţe hrănitoare. Deci, dieta aceasta trebuie urmată o perioadă de timp, în funcţie de sfatul nutriţionistului. Pentru menţinerea efectului se respectă, săptămânal, măcar o zi dedicată unui singur aliment.

Dieta de primăvară

Luni e ziua dedicată sucurilor de legume şi fructe. Un cocteil din suc de morcovi şi ţelină (câte 200 ml), un altul preparat din portocale, kiwi şi mere (300 ml) asigură organismului un aport însemnat de vitamina A şi C. În funcţie de preferinţe, cantitatea de sucuri trebuie să fie de 1,3-1,5 l. Pe lângă aceste băuturi tonice se mai consumă ceaiuri de plante - coada şoricelului, coada calului, sunătoare, afin, nalbă, apă plată şi fructe pe săturate.

Marţi este ziua cartofilor - legume foarte hrănitoare. Raţia de un kg poate fi preparată sub diferite forme: salată cu zeamă de lămâie, piure amestecat cu pătrunjel sau condimente precum busuioc sau cimbru şi puţin lapte. Cine preferă supa de cartofi o poate asezona cu mărar şi pătrunjel. Ca lichide se consumă ceaiuri de plante.

Miercuri, suveran este orezul. Din 250 g boabe uscate se obţin 650 g orez fiert. Orezul fiert în apă fără sare se împarte în cinci porţii pe care le puteţi amesteca cu puţin suc de roşii. Aceste cereale asigură organismului vitaminele B, E şi săruri minerale: magneziu, potasiu şi fier, elemente esenţiale în combaterea deshidratării.

Joi - prioritare sunt fructele care conţin vitamine, minerale şi enzime. La micul dejun, meniul este alcătuit din brânză uscată sau friptură şi pâine - câte o felie, o cafea şi un fruct. În timpul zilei, cu excepţia bananelor, puteţi să mâncaţi 1,5 kg fructe şi să beţi
1,5-2 l apă plată.

Vineri se mănâncă paste - 200 g. La micul dejun, meniul conţine un ou şi o felie de pâine prăjită sau graham unsă cu puţin unt şi o cafea fără zahăr. La prânz se fierb 200 g paste, timp de 15 minute, în apă cu sare. Când sunt gata, le amestecăm cu o linguriţă de brânză uscată, cu mărar şi pătrunjel.

Sâmbătă - este o zi cu multe legume. La micul dejun: un ou fiert tare, o felie de graham şi o cafea. Porţia de legume -un kg - poate fi consumată sub diferite forme: de salate cu lămâie şi oţet de mere sau fierte. Apa minerală - 1,5 l alungă deshidratarea.

Duminică. La micul dejun, două feliuţe de pâine cu puţin unt, puţină brânză şi, deasupra, roşii. Regimul permite o ceaşcă de ceai sau cafea, fără zahăr. La prânz: mâncăm 100 g carne de pasăre (pui sau curcan) pregătită la grătar, o salată de cartofi (100 g) şi ţelină (400 g), dar legumele sunt fierte în apă puţin sărată. Şi la cină este permisă o salată hrănitoare preparată din salată verde, 3 roşii, un fir de ceapă verde, un ardei şi 100 g piept de pui fiert. Se adaugă puţin ulei şi oţet de mere. La fiecare masă se serveşte un singur fruct ca desert. Cantitatea de apă nu este limitată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite