Terapeutica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combateţi celulita cu tonice naturale! Celulita este un duşman foarte periculos pentru toate reprezentantele sexului feminin. Multe femei au încercat tot felul de produse cosmetice de

Combateţi celulita cu tonice naturale!

Celulita este un duşman foarte periculos pentru toate reprezentantele sexului feminin. Multe femei au încercat tot felul de produse cosmetice de ultimă oră (geluri, creme, emulsii) pentru a alunga acest inamic din viaţa lor. Deseori, aceste eforturi s-au finalizat cu decepţii. Pentru că e deja cald şi voinţa este un atu al femeilor preocupate de imaginea lor, iată câteva sugestii de tonice naturale care să pot alunga celulita. Fireşte, în paralel cu această dietă, nu trebuie abandonată mişcarea.

Vitaminele antioxidante

În această categorie se aliniază vitaminele A, C şi E. Acestea pot fi "adunate" din legumele cu frunze verzi (spanac, morcovi, dovleac, varză, salată, ardei gras), fructe portocalii şi roşii (pepene galben, portocale, caise, piersici, căpşuni şi cireşe) sau din fructele verzi şi olegianoase (kiwi, mango, nuci). Vitamina P se găseşte, de asemenea, în fructele roşii şi este preţioasă deoarece favorizează elasticitatea vaselor sanguine.

Antioxidanţii din meniul zilei

Castravetele, o legumă depurativă, diuretică şi remineralizantă, este un detoxifiant de excepţie. Persoanele care au un sistem digestiv sensibil nu trebuie să consume aceste legume crude. Există numeroase meniuri, foarte gustoase, care folosesc castraveţi, fie gătiţi (mâncare de castraveţi, musaca, ghiveci etc.). Unele gospodine includ în dieta lor anticelulitică salate de castraveţi cu roşii, ardei gras şi brânză de vaci sau caş. Un alt meniu anticelulitic se compune din tradiţionala salată de roşii, castraveţi şi ardei gras (în stare crudă) în care se adăugă dovlecei fierţi.

Cireşele sunt aliatele celor care urmează diete care combat obezitatea, artrita şi celulita. În acest sens este excelentă o cură de una-două zile cu cireşe sau suc de cireşe.

Ananasul, valoros pentru rezervele sale de potasiu şi mangan, caroten şi vitamina C, conţine şi bromelină, o enzimă care descompune proteinele.

Fructele roşii favorizează circulaţia sângelui. În egală măsură, aceste tonice combat şi îmbătrânirea celulelor. De aceea, cireşele, căpşunile, fructele de pădure trebuie să fie introduse în meniul celor care se luptă cu efectele celulitei.

Vinetele au puţine calorii, dar conţin mult potasiu - un mineral cu proprietăţi diuretice. Cei care folosesc diureticele în exces, în curele de slăbire, trebuie să reţină faptul că există riscul să piardă, în acelaşi timp, şi o bună parte din potasiul existent în organism.

Ghimbirul, un condiment care combate oboseala, procesul de îmbătrânire prematură şi colesterolul "rău", este şi el un aliat de seamă în dieta anticelulitică. Ghimbirul poate fi adăugat în diferite preparate culinare: ghiveci de legume, tocăniţe cu carne de pasăre, aperitive cu carne şi brânză.

Nu putem trece cu vederea rodia, un antioxidant mai puţin cunoscut. Nutriţioniştii îl recomandă ca pe un fruct benefic bolnavilor de inimă, astenicilor şi asmaticilor.

Vinul roşu, provenit din struguri, conţine antioxidanţi şi favorizează circulaţia sângelui. Desigur, această băutură datorează proprietăţile sale antioxidante vitaminelor pe care le conţine, cele din gama complexului B, dar şi procentului foarte mare de potasiu (250 mg) şi de fosfor.

Ceaiul verde şi cel negru sunt băuturi renumite, de secole, pentru puterea lor de ardere a grăsimilor şi eliminarea toxinelor din organism. Aceste ceaiuri, consumate zilnic, favorizează şi tranzitul întestinal.
Ceaiul din frunze de frasin stimulează diureza şi contribuie la eliminarea edemelor. De aceea, infuzia din frunze de frasin combate cu succes celulita.

În concluzie, dieta anticelulitică nu este, desigur, o pedeapsă; aceasta reprezintă un stil sănătos de viaţă. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă celor care vor să urmeze o dietă anticelulitică să consume lămâi care "ard" grăsimile, să evite sarea pentru că aceasta reţine lichidele în organism, să renunţe la sosurile cu maioneză şi să folosească în locul acestora plante aromate.

De asemenea, să aleagă în meniu peştele şi carnea albă, uleiul de măsline, orezul, fructele şi legumele. Nu în ultimul rând, să evite lactatele cu procent mare de grăsimi, preparatele prăjite, dulciurile, excesul de alcool şi cafea.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite