Terapeutica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimente tonice produse de albine De secole, produsele stupului sunt remedii de excepţie pentru sănătatea omului. Mierea, lăptişorul de matcă, propolisul, polenul sunt alimente

Alimente tonice produse de albine

De secole, produsele stupului sunt remedii de excepţie pentru sănătatea omului. Mierea, lăptişorul de matcă, propolisul, polenul sunt alimente superconcentrate produse în laboratoarele stupului.

Reţetele care au rezolvat mari probleme de sănătate trebuie aplicate, la nevoie, fără dubii. Clasicul amestec de miere cu suc de lămâie (în cantităţi egale) este foarte eficient când apar primele semne de răceală. După ce bem două-trei căni de ceai, amestecat cu acest suc, starea de sănătate se îmbunătăţeşte simţitor.

Un sirop preparat prin fierberea unei căni de apă şi a câteva ingrediente naturiste - o linguriţă de ghimbir, doi căţei de usturoi, o lingură de oţet de mere şi o linguriţă de miere - combate tusea, durerile de gât inflamat, stările febrile şi migrenele cauzate de răceli.

Cercetările recente ale savanţilor occidentali au demonstrat că mierea combinată cu scorţişoară poate vindeca un număr impresionant de boli. Artrita: Pacienţii care au suferit de artrită şi s-au tratat zilnic cu o cană de apă fierbinte, amestecată cu două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră au constatat că durerea a cedat la scurt timp după îngurgitarea acestei băuturi salvatoare.

Mai mult, un studiu recent, realizat la Universitatea din Copenhaga pe un lot de 200 de pacienţi trataţi cu miere şi scorţişoară, a dat rezultate spectaculoase. Pacienţilor li s-a administrat, înainte de micul dejun, o lingură de miere amestecată cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră, timp de şapte zile.

Majoritatea bolnavilor, care nu puteau să meargă sau se deplasau foarte greu, după acest tratament simplu au început să meargă şi n-au mai semnalat dureri foarte mari. Surprinzător, 73 dintre pacienţii participanţi la experiment s-au vindecat după o lună de la începerea terapiei.

Digestie: Persoanele cu o digestie deficitară au scăpat de aciditate cu un remediu preparat din două linguri de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară. Administrat înaintea meselor festive, acest amestec îi ajută pe bolnavii de stomac să deguste şi mâncăruri "interzise".

Balonări. După o masă bogată, multe persoane se confruntă cu efectele festinului - balonările. Studii efectuate în Japonia şi India au demonstrat că amestecul de scorţişoară pudră şi miere este benefic şi în cazul balonărilor. La scurt timp după îngurgitarea acestui medicament, balonările şi durerile de stomac dispar.

Colesterol: Ca şi în exemplul bolnavilor de artrită, remediul miere-scorţişoară pudră, administrat de trei ori pe zi, reduce nivelul colesterolului. Cardiacii pot beneficia de efectele acestui amestec - miere cu scorţişoară. Dacă pasta aceasta este servită la micul dejun pe pâine sau cu brânză de vaci cu procent scăzut de grăsime, scapă de colesterol şi de riscul unui atac de cord. Bolnavii care au suferit totuşi un accident vascular trebuie să folosească acest remediu simplu în fiecare dimineaţă pentru a elimina riscul unui nou atac de cord.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite