Terapeutica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblia dietelor Mayo şi Antidieta După concediu, frecvent, trebuie să eliminăm surplusul de kilograme acumulate în acest interval de răsfăţ. Sigur, în zilele mult-aşteptatului

Biblia dietelor Mayo şi Antidieta

După concediu, frecvent, trebuie să eliminăm surplusul de kilograme acumulate în acest interval de răsfăţ. Sigur, în zilele mult-aşteptatului concediu ne abatem de la calculul riguros al caloriilor şi efectele nu întârzie să apară.

Pentru a scăpa de povara nedorită putem urma dietele care rămân în topul preferinţelor: Regimul Mayo şi Antidieta. Regimul Mayo este o dietă săracă în calorii, proteine şi minerale esenţiale - calciu şi magneziu.

Cum slăbiti 8 kg în 13 zile

Fiind o dietă restrictivă care se bazează, mai ales, pe consumul de ouă, regimul Mayo are efecte apreciabile: cine urmează această cură elimină şase-opt kilograme în decurs de 13 zile. Dar această dietă, atenţionează nutriţioniştii Clinicii Mayo din Rochester, nu trebuie să depăşească acest interval de 13 zile. Specialiştii acestei clinici au conceput dieta care îi poartă numele, prin limitarea numărului de calorii la maximum 1.000 pe zi.

De aceea, organismul slăbeşte prin modificarea metabolismului. Dar pentru a atinge această performanţă, regimul drastic trebuie urmat ca la carte, fără nicio abatere. Imperativele dietei precizează următoarele: dacă cineva nu respectă regimul în primele şase zile, trebuie să-l întrerupă, dar are posibilitatea să-l înceapă din nou după şase luni. Cei care au reuşit să respecte dieta mai mult de şase zile şi s-au abătut după acest interval au şansa s-o reia după trei luni.

Categoric, menţionează nutriţioniştii Clinicii Mayo, dieta nu trebuie repetată în întregime decât după un interval de minimum trei ani. Din această listă de alimente admise puteţi alcătui meniul zilei, cu până la 1.000 calorii. Carne: pui, miel, vită (zilnic alt fel de carne), preparată sub formă de friptură.

Carne de peşte - cod la grătar sau fiert - cu garnitură de legume. Legumele care nu au niciun fel de restricţii sunt: salata verde, spanacul, ţelina, roşiile, castraveţii şi morcovii. Dintre mezeluri, este permisă şunca din carne de pasăre. Din gama lactatelor sunt admise doar iaurtul şi brânza de vaci.

Fructe: prioritar este grepfrutul, pentru puterea sa de a arde grăsimile. Sunt admise şi cantităţi moderate de mere, pere şi portocale. Un fruct de dimensiune medie are aproximativ 81 de calorii (mărul), 78 de calorii (para), 62 de calorii (portocala). Dintre băuturi sunt permise cafeaua şi ceaiul fără zahăr.

Este admisă pâinea prăjită - o felie de pâine integrală (28 g felia) are aproximativ 70 de calorii. Pe lista alimentelor excluse din dietă se află grăsimile, dulciurile, carbohidraţii, fructele, legumele şi lactatele care nu fac parte din lista celor admise şi legumele care conţin mult amidon (cartofii).

Regimul antidietă

Face parte din categoria regimurilor disociate, metodă de tratament răspândită în SUA, extinsă apoi în Europa. Dieta are adepţi pentru că nu limitează caloriile, dar interzice combinarea unor alimente. Conceptul separă proteinele de carbohidraţi. În acest fel se uşurează procesul de digestie şi organismul reţine doar substanţele nutritive. Iată un exemplu de regim antidietă. La micul dejun: fructe de sezon sau suc de fructe (fără restricţii).

La dejun: supă de legume sau salată de legume crude sau fierte şi brânză rasă, desărată. La cină: paste cu legume; pui la grătar sau peşte slab la grătar. În timpul dietei sunt permise anumite băuturi: ceaiuri sub formă de infuzie, cafea, sucuri de fructe şi apă plată.

La concurenţă cu supa de varză este supa de sfeclă pentru slăbit. Se poate prepara din următoarele ingrediente: sfeclă roşie (500g), patru morcovi, două cepe, şase cartofi (circa 300 g). Se prepară supa prin fierberea acestor zarzavaturi (curăţate şi tăiate cubuleţe), fără adaos de grăsime şi condimente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite