"Tensiune între Italia şi Organizaţia Naţiunilor Unite din cauza imigranţilor" - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre starea de tensiune dintre Italia şi Organizaţia Naţiunilor Unite, tensiune generată de decizia Italiei de a repatria mai mulţi imigranţi libieni debarcaţi ziele trecute pe ţărmurile Penisulei. Un alt subeict de interes este cel legat de arestarea la Bari a doi francezi bănuiţi că ar fi terorişti Al Qaeda.

"Tensiune între Italia şi Organizaţia Naţiunilor Unite din cauza imigranţilor", titrează cotidianul "Corriere della Sera". Între Italia şi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) există în continuare o stare tensionată, cauzată de decizia Italiei de a repatria mai mulţi imigranţi libieni debarcaţi zilele trecute pe coastele italiene. În opinia premierului Silvio Berlusconi, operaţiunea de respingere a imigranţilor a fost corectă, deoarece printre ei s-ar fi putut afla membri ai unor grupări criminale. Reacţia ONU rămâne, însă, aceeaşi: imigranţii libieni nu ar fi trebuit să fie repatriaţi, deoarece erau persoane care cereau portecţie internaţională.

"Doi lideri ai Al Qaeda, arestaţi la Bari", anunţă tot cotidianul "Corriere della Sera". Doi cetăţeni francezi rezidenţi în Belgia, suspectaţi că ar fi liderii unei grupări teroriste europene aflată în legătură cu Al Qaeda, au fost arestaţi ieri la Bari. Potrivit anchetatorilor, cei doi pregăteau un atentat terorist pe aeroportul parizian "Charles de Gaaulle". Planul francezilor a fost deconspirat după ce poliţiştii italieni le-au interceptat celor doi convorbirile telefonice.

"Berlusconi scade în sondaje", scrie cotidianul "La Repubblica". Luna aceasta, încrederea italienilor în prim-ministrul Silvio Berlusconi a înregistrat o scădere de la 56% la 53%. Acestea sunt datele făcute publice în fiecare lună în cadrul unui sondaj efectuat de Ipr Marketing pentru cotidianul "La Repubblica". Printre posibilele cauze ale scăderii popularităţii premierului se numără scandalul divorţului de soţia sa, Veronica Lario şi problema imigranţilor libieni debarcaţi pe ţărmurile Italiei şi repatriaţi, zilele trecute, în Libia.

"Apelul Papei către evrei şi musulmani: Fie ca Ierusalimul să devină un oraş al păcii", relatează cotidianul "La Stampa". Papa Benedict al XVI-lea s-a aflat zilele trecute într-o vizită în Israel. Suveranul Pontif s-a rugat ieri în faţa celebrului Zid al Plâgerii din Ierusalim ca evreii, musulmanii şi creştinii să facă pace şi ca Ierusalimul să devină un oraş al păcii. Astăzi Papa Benedict al XVI-lea se va deplasa într-o altă vizită oficială în Cisiordania, la Betleem.

"Napoli: Un pensionar a murit după ce a fost jefuit", titrează cotidianul "Il Messaggero". Un pensionar italian în vârstă de 78 de ani din Napoli şi-a pierdut viaţa după ce a fost jefuit în propria sa casă. Jaful s-a petrecut în cursul zilei de ieri în cartierul Posillipo din Napoli, unde în urmă cu aproape o lună, doi români au jefuit şi ucis un bătrân supranumit "regele grânelor" şi pe soţia acestuia. Pensionarul italian a fost descoperit legat şi în stare de inconştienţă în apartamentul său. El a fost transportat de urgenţă la spital, dar a decedat la puţin timp după aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite