Tender s-a dus în arest cu plapuma şi pernele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El a fost arestat, la cererea procurorilor, pentru 30 de zile. "Respect decizia instanţei", a declarat Tender, care a respins din nou acuzaţiile ce i se aduc privind încercarea de influenţare a

El a fost arestat, la cererea procurorilor, pentru 30 de zile. "Respect decizia instanţei", a declarat Tender, care a respins din nou acuzaţiile ce i se aduc privind încercarea de influenţare a unui expert în dosarul RAFO. Soţia lui Tender era mai nervoasă decât acesta, spunând că se face o mare nedreptate. Chiar dacă omul de afaceri spusese că nu şi-a adus nimic cu el pentru zilele de arest, un însoţitor de-al acestuia a fost văzut intrând la DCP cu o plapumă şi două perne.
Decizia de arestare a fost emisă de Tribunalul Bucureşti, care a pronunţat sentinţa în doar 40 de secunde. Avocaţii săi au declarat imediat recurs. Ovidiu Tender a ieşit liber, joi noaptea, în jurul orei 23.30, din sala de judecată, magistraţii amânând - la capătul a zece ore de audieri - luarea unei decizii privind o eventuală arestare a omului de afaceri. El a răspuns întrebărilor magistraţilor, legate de RAFO şi Carom, aproximativ trei ore. Totodată, Tender a negat acuzaţia procurorilor, conform căreia ar fi încercat influenţarea unui expert din dosar. Pe tot parcursul procesului în care s-a dezbătut cererea procurorilor de a fi arestat, Ovidiu Tender nu a ieşit niciun minut din sala de judecată, deşi şedinţa s-a suspendat de mai multe ori. Ieri, la Parchetul General, trebuia să fie audiat şi Marian Iancu, însă avocatul său a cerut o amânare până luni. Conform anchetatorilor, Tender şi Iancu fac parte dintr-un triunghi financiar-comercial în care sunt angrenate societăţi comerciale pe care le controlează direct sau indirect şi care se află într-o strânsă interdependenţă: SC Tender SA Timişoara, SC VGB Impex SRL şi Balkan Petroleum LTD. Ei ar fi săvârşit o serie de infracţiuni economice, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.700 miliarde lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite