Tender cere un milion de euro/zi de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 24 de ore după ce a fost eliberat din arest, Ovidiu Tender a criticat dur faptul că a fost ţinut trei zile în detenţie, în lipsa unui suport legal. Avocatul său, Gheorghe Mateuţ, a

La nici 24 de ore după ce a fost eliberat din arest, Ovidiu Tender a criticat dur faptul că a fost ţinut trei zile în detenţie, în lipsa unui suport legal.
Avocatul său, Gheorghe Mateuţ, a explicat că orice student la Drept ştie că formularea "de îndată" înseamnă eliberarea imediată, în cazul în care inculpatul nu mai este arestat şi în altă cauză. Ovidiu Tender s-a plâns şi de faptul că i-au fost interceptate convorbirile telefonice, în condiţiile în care nu este cercetat pentru nicio infracţiune privind siguranţa naţională.
Negând orice legătură cu "Rafo", Tender crede că în spatele arestării sale sunt "persoane care au dorit să se menţină în funcţii şi în actuala putere şi au deschis anchete penale". În toată pleiada de atacuri, Tender nu a dat niciun nume, spunând că nu are informaţiile necesare pentru a acuza direct pe cineva.
Ovidiu Tender a anunţat că va cere, la CEDO, despăgubiri de 1 milion de euro pe zi pentru toată perioada de detenţie, ceea ce înseamnă circa 100 milioane de euro, întrucât i s-a distrus credibilitatea. Parchetul a contestat eliberarea lui Ovidiu Tender, spunând că Tribunalul Bucureşti nu avea competenţa de a judeca o contestaţie la executare, acest lucru intrând în sarcina judecătoriei pe raza căreia se afla arestul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite