Temutul hot de masini de lux Radu Bolgiu "Robocop"- impuscat de politistii spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* In Romania, "Boso", cunoscut si sub numele de "Robocop", a furat 45 de limuzine * Condamnat la 13 ani de inchisoare, Bolgiu a fugit in Spania, ascunzandu-se sub identitate italiana, dar continuandu-si activitatea infractionala

Cel mai temut hot de masini din Romania, Radu Alexandru Bolgiu, zis "Robocop" sau "Boso", a fost impuscat, zilele trecute, de politistii spanioli. Bolgiu, acuzat de furtul a cel putin 45 de limuzine de lux, era dat in urmarire generala si internationala inca din anul 2001. El a reusit sa fuga din tara, refugiindu-se in Spania. Aici, se pare ca si-a continuat "activitatea" in care se specializase, punand bazele unei noi grupari criminale. Prins in flagrant de politistii spanioli, in timp ce incerca sa dispara la volanul unei masini furate, Bolgiu a incercat sa scape, deschizand focul asupra urmaritorilor. Potrivit informatiilor noastre, in urma schimbului de focuri, Radu Bolgiu a fost ranit grav, el zbatandu-se acum la spital, intre viata si moarte. In prima faza, identificarea infractorului roman a fost ingreunata, asupra acestuia gasindu-se documente contrafacute prin care se atesta originea italiana a suspectului. Dupa cercetari si schimburi de informatii cu autoritatile din Italia si Romania, politistii de la Madrid au ajuns la concluzia ca hotul de masini impuscat este chiar Radu Bolgiu. La numai 21 de ani, Bolgiu, asa cum aratam, a fost implicat in furtul a 45 de limuzine de lux. El s-a asociat cu Arcadie Bozari, un temut raket din Republica Moldova, cercetat pentru doua asasinate, cu Alexandru Gaina, fiul unui ofiter superior de la fosta U.M. 0962, cu Zamfir Foreman, urmarit general pentru jefuirea incasarilor de la RATB. Din aceeasi grupare au mai facut parte Muresan Cezar Florin, Mitrache Craisor, zis "Seif", Iancu Cristian, zis "Leonard", Zamfir Petrisor, Alin Danila. In 1998, Bolgiu a scapat cu viata dintr-un grav accident rutier, petrecut pe podul de la Cernavoda. El se afla intr-un "BMW" furat din Constanta, impreuna cu Zamfir Petrisor. Transportat la Spitalul "Bagdasar" din Capitala, Bolgiu a fost supus mai multor interventii chirurgicale, in urma carora s-a ales cu placi metalice in zona craniana si tije la nivelul picioarelor.
De aici i s-a tras si porecla de "Robocop". Totodata, certificatul medical obtinut la iesirea din spital l-a ajutat mereu sa scape de puscarie. In martie 2002, Bolgiu si complicele sau Arcadie Bozari au rapit-o, fara sa stie, pe fiica ambasadorului Republicii Yemen la Bucuresti, Salwa Aler Aleryany, de 14 ani. Cei doi l-au pandit pe ambasador, in apropierea resedintei acestuia, pentru a-i fura "Mercedes"-ul. Ei nu au stiut, cand au fugit cu limuzina, ca pe bancheta din spate dormea fetita diplomatului. Cand au auzit-o plangand pe fetita, ei au oprit si au lasat-o pe trotuar, undeva in apropierea manastirii Casin. Aceasta avea sa fie una dintre ultimele "ispravi" ale lui "Boso" in Bucuresti. In urma scandalului din presa privind "imunitatea" obtinuta prin certificate medico-legale si dupa condamnarea sa, in final, la 13 ani de inchisoare, Bolgiu a disparut din Romania.
Daca va supravietui, Bolgiu va avea de ispasit ani grei de inchisoare in Spania, iar la revenirea in tara trebuie sa execute cei 13 ani de detentie la care a fost condamnat in 2001.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite