Temperaturile tropicale pun pe jar angajatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile tropicale obligă angajatorii la cheltuieli suplimentare sau, în cazuri extreme, chiar la închiderea halelor de producţie. Iar pierderile se ridică, mai ales în cazul

Temperaturile tropicale obligă angajatorii la cheltuieli suplimentare sau, în cazuri extreme, chiar la închiderea halelor de producţie. Iar pierderile se ridică, mai ales în cazul transportatorilor de mărfuri în domeniul construcţiilor, la miliarde de lei.

Căldura paralizează sectorul construcţiilor
În orele de vârf ale zilelor toride, adică între 12.00 şi 18.00, transportatorii rutieri în construcţii sunt obligaţi să tragă pe dreapta. "În condiţiile unei săptămâni de caniculă, la care se adaugă sâmbăta şi duminica, în care nu au voie să circule maşinile ce depăşesc un anumit tonaj, firmele de transport înregistrează pierderi de miliarde de lei", spune Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). şi firmele de construcţii sunt nevoite să-şi întrerupă activitatea în miezul zilei. "Programul firmelor de construcţii se modifică, pentru a evita vârful de căldură, astfel că se lucrează până la ora 11.00, şi dupăamiaza, după orele 15.00 16.00", ne-a declarat Laurenţiu Plosceanu, vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO). Însă, situaţia nu este atât de dramatică pentru că, spune Plosceanu, costurile generate de aceste întreruperi nu sunt atât de mari încât să afecteze realizările valorice presupuse de contracte.

Angajaţii în concediu!
Există şi situaţii în care, pentru a evita pierderile, soluţia adoptată de angajatori este trimiterea angajaţilor în vacanţă. "Pe caniculă, şi randamentul muncitorilor este foarte scăzut, chiar dacă aceştia beneficiază de apă rece şi pauze mai dese. ţinând cont că lucrăm pentru export, orice greşeală ne-ar costa scump, astfel că am hotărât să închidem fabrica pe perioada lunii august. Pierderile sunt, după calculele noastre, mai mici decât dacă am fi continuat producţia în astfel de condiţii", spune Mihaela Belcin, director general al companiei Fantasy Mod.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite